WVF raakt ongeslagen status kwijt tegen DOS ’37

Zwolle – Zaterdagmiddag was de return van de wedstrijd tussen twee 75 jarige jubilarissen. Waar WVF in Vriezenveen met de 3 punten aan de haal ging wisten de gasten in de slotfase de 3-punten binnen te halen.

Het eerste bedrijf onder leiding van scheidsrechter Huis in ’t Veld was bijzonder matig. Het leek of er een bepaalde gelatenheid over de ploeg hing. Duels gingen vaak verloren en te veel spelers haalden niet hun normale nivo. Toch was het al in de 8e minuut raak voor onze jongens uit een combinatie over rechts via Robert Jan Stals en Timon Beimers. De laatste gaf een prima voorzet waaruit Björn Rellum de 1-0 liet aantekenen. De ploeg van de nieuwe trainer Smid (opvolger van Frans Zelle) diende echter direct van repliek. Binnen 2 minuten stond de 1-1 op het scorebord na een kopbal van Dennis Boshoeve. Een vrije trap van Jakko Slot werd via Björn slechts een corner en Kevin Peters kopte op doel zonder kracht en dus geen probleem voor de goede keeper Nitert.

Mike te Wiele liet zich niet onbetuigd en kwam enkele keren goed tussenbeide. Jan Jaap Kooistra gaf vanaf de zijlijn al aan dat hij het “slappe hap” vond. Dit was in feite ook zo en het was ook DOS dat het beter van het spel had. Na 2 gele kaarten voor beide ploegen en een goede redding van Mike op slag van rust, waarbij Marc Meier van DOS zich erg opzichtig liet vallen, kwam de rust met 1-1.

Trainer Kooistra had enekel omzettingen in het elftal bedacht die goed leken uit te pakken. René Dorgelo werd naar linksbuiten gezet en Robert Jan Stals mocht de linksback positie vervullen. Richard Bouwmeester kreeg een meer centrale rol op het middenveld. WVF kreeg duidelijk meer vat op het spel en in de 54 e minuut kwamer een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een strafschop van Björn Rellum, die gegeven was na een charge op René Dorgelo, was echter een prooi voor keeper Nitert.Net als vorige week kwam WVF zelfs in meertal toen Dos speler Dennis Boschhoeve met 2 keer geel van het veld werd gestuurd. Jeroen van Brummen pegelde een vrije trap richting bovenhoek. Opnieuw was keeper Nitert de winnaar. Ook de veelvuldig opkomende Marthijn van de Steege had pech dat een kansrijke bal net te laag voor zijn kopgrage hoofd kwam.

Enkele harde inzetten van Richard Bouwmeester bleken ook een prooi voor de keeper. De invallers Hessel Berends, Serkan Sahinturk en Iury da Silva brachten nieuwe energie maar niet de gehoopte overwinning. Iury was nog het dichtste bij met een goede kopbal ! Toch waren het de gasten die geheel onnodig met de punten aan de haal gingen in blessuretijd. Een slecht verwerkte corner werd in tweede instantie omgezet tot doelpunt. Eindstand 1-2. Geheel onnodig dat de ongeslagen reeks werd beëindigd maar in feite ook geheel aan ons zelf te wijten, maar dat is ook voetbal.

Volgende week naar SDVB Barneveld. De koploper die vandaag de punten liet bij NSC. Misschien dat er wat te halen valt behalve (PAAS)eieren……

Bert Kamerman

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer