Open Dag revalidatiecentrum De Vogellanden

Zwolle – Zaterdag nam De Vogellanden, centrum voor revalidatie, deel aan de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Iedereen die wilde weten hoe werken en revalideren in De Vogellanden er uit ziet, was welkom. Bezoekers konden tijdens deze open dag echt meemaken hoe het voelt om een handicap te hebben.

vogellanden_2.jpg

In De Vogellanden revalideren zowel kinderen als volwassenen na bijvoorbeeld ziekte, trauma of een aangeboren afwijking. De revalidatieartsen en therapeuten begeleiden revalidanten om weer zo zelfstandig mogelijk deel te gaan nemen aan de maatschappij. Tijdens de open dag konden geïnteresseerden zien en ervaren hoe divers werken in een revalidatiecentrum is. Een aantal voorbeelden: een fysiotherapeut liet zien hoe hij een revalidant na een amputatie weer leert lopen met een beenprothese. Met een ergotherapeut konden bezoekers ervaren hoe mensen na een beroerte eenhandig leren koken. Ook konden bezoekers zien hoe met geavanceerde apparatuur het looppatroon van kinderen met hersenletsel wordt geanalyseerd.

vogellanden_5.jpg

vogellanden_3.jpg

vogellanden_4.jpg

Een aantal medewerkers van De Vogellanden behandelt niet alleen, maar doet ook wetenschappelijk onderzoek. Een voorbeeld daarvan is het onderzoek naar transcraniële magneetstimulatie en het effect daarvan op herstel na een beroerte. In Nederland doet De Vogellanden als eerste onderzoek naar deze vorm van behandeling. Tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn werd deze behandeling gedemonstreerd.

vogellanden_1.jpg

De open dag van zorg en welzijn in De Vogellanden was een interessante dag voor iedereen die wilde weten hoe werken en revalideren in een revalidatiecentrum eruit ziet!

Meer informatie over het revalidatiecentrum vindt u op www.vogellanden.nl.

Artikel delen:

Reageer