Be Quick met ruime cijfers onderuit in Zutphen

Zwolle – Voor het geteisterde Be Quick lag er zaterdagmiddag een allesbehalve makkelijke opdracht te wachten: titelkandidaat FC Zutphen moest worden afgehouden. En dat na een niet al te vrolijke wedstrijdreeks in de laatste maanden. In cijfers slaagde Be Quick niet voor de opdracht: het werd 4-1 voor FC Zutphen. Maar cijfers zeggen niet alles: er heerste toch iets van optimisme na afloop bij trainer en spelers.

Geen betraande gezichten na afloop, geen andere uitingen van ongeremde woede of verdriet. Nee, eerder een redelijk tevreden trainer en spelers die op hun gemak laat in de middag nog even een biertje drinken. Be Quick lijkt eerder in de middag op weg naar een kleine nederlaag of wellicht een gelijkspelletje. In de slotminuten van de wedstrijd tegen FC Zutphen loopt de nederlaag toch nog hoog op, maar Be Quick is het laatste kwartier (met een 2-1) achterstand vooral bezig geweest om nog een punt te pakken in Zutphen en neemt dan ook alle risico’s. “De uitslag suggereert een groot krachtsverschil” zegt Be Quick interim-coach William Bakker, “maar dat was het zeker niet.”

Aan het begin van de wedstrijd lijken zich opnieuw donkere wolken boven Be Quick samen te pakken. Cem Köse zet FC Zutphen al in de 2e minuut op voorsprong. “We stonden in de zestien gewoon niet op te letten” zegt Bakker. “Dan hoop je maar weer dat ze het goed oppakken. De gele kaart van Arie Smit in de 5e minuut was echt een soort wake-up call. Een forse overtreding, maar daarna waren we wakker en werden we toch de bovenliggende partij. Bas Buimer en Cas Duiker krijgen dan nog kansen. Uiteindelijk is de gelijkmaker van Frank Oosterhof (21e m) dikverdiend.”

Bakker: “In de rust heb ik dan ook gezegd: we kunnen hier wat halen. Helaas krijgen we in de 46e minuut direct weer een klutsdoelpunt tegen. Daarna lukt het niet echt meer om een overwicht te krijgen.” Opvallend is dat FC Zutphen in de pauze drie wissels heeft toegepast. “Dat was natuurlijk ook onze verdienste. En dat terwijl FC Zutphen gewoon een titelkandidaat is.”

Cas Duiker komt in de tweede helft nog dicht bij de 2-2. Maar in de 76e minuut ziet coach Bakker zich toch genoodzaakt tot een dubbele wissel en Arie Smit wordt tot vierde spits gebombardeerd. In de 86e minuut valt het doek dan toch. Dyon Camero maakt de 3-1 en enkele minuten later maakt Aldo Joaquim zijn tweede van de middag: 4-1.

Alles bij elkaar toch nog een forse nederlaag, maar Bakker prijst het groepsproces. “Ik vind dat we groeien. Het samen werken, het samen doen. Dat is belangrijk.Het plezier en de beleving zie ik weer terug komen . Als je ziet hoe bijvoorbeeld een speler als Nima Shimeri zich vanmiddag heeft ingezet. Dan is dat heel goed. We willen boven alles het seizoen met beleving en plezier afsluiten.”

Opstelling Be Quick: Bram Neplenbroek, Marnix Teensma, Arie Smit, Taco Reijnen, Bram Horstmen (76. Tom Eerden), Frank Oosterhof, Thomas van den Berg (76. Thijs Coenders), Sander Bolt, Bas Buimer, Cas Duiker, Nima Shimeri.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer