Jubileumconcert Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel

Zwolle – In theater De Spiegel vierde Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel zondagmiddag haar 10e verjaardag met een groots jubileumconcert en een reünie voor oud-leden en bestuurders. Hoogtepunt was het optreden van alle aanwezige leden die in de afgelopen 10 jaar voor de Vuurvogel gespeeld hebben.

18-03-2012__vuurvogel_in_de_spiegel_06_.jpg

Als solist trad niemand minder dan de eveneens jubilerende violiste Emmy Verhey op in het beroemde vioolconcert van Max Bruch. Na de pauze speelden oud-leden in een reünieorkest nog een keer een paar "krakers van weleer". Dat orkest werd aan het einde van de feestelijke middag aangevuld met het 72-koppige huidige jeugdorkest. Op dat moment stonden er wel 140 musici op het toneel! Het jeugdsymfonieorkest telt inmiddels drie afdelingen. Daarnaast vallen onder de stichting een dwarsfluitensemble en drie koren waardoor wekelijks zo'n 175 jongeren bezig zijn met actief musiceren.

18-03-2012__vuurvogel_in_de_spiegel_05_.jpg

18-03-2012__vuurvogel_in_de_spiegel_01_.jpg

18-03-2012__vuurvogel_in_de_spiegel_04_.jpg

In maart 2002 vond de eerste repetitie plaats in sporthal S3 van het Meander College na een oproep in de krant. De wens van de huidige dirigent Albert Dam om een symfonisch jeugdorkest in Zwolle op te zetten is daarmee een feit. Het eerste concert wordt het ‘Concert voor Kinderen’ tijdens ‘de Stad-als-Theater’.

18-03-2012__vuurvogel_in_de_spiegel_03_.jpg

Na dit eerste concert gaat het hard en volgen meerdere hoogtepunten elkaar op: cross-over producties met de Meander Bigband tijdens "de Stad-als-Theater", in de prijzen vallen op het Nationaal Concours en bij de Volksliedcompetitie van Overijssel, openingsconcerten verzorgen op het Bevrijdingsfestival Overijssel en het Thorbeckegrachtfestival én uiteraard de drie buitenlandse tournees naar Duitsland, Italië en Frankrijk.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ook op 5 mei:

    Op 5 mei 2012 organiseert Bevrijdingsfestival Overijssel voor de tweede keer een bijzonder concert als opening van het Bevrijdingsfestival, van 11.00 tot 12.00 uur. Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel heeft naast haar eigen repertoire twee bijzondere gasten: Lenny Kuhr en Erwin Nyhoff

Reageer