GroenLinks gaat 'Stappen voor natuur'

Zwolle – Op zondagmiddag 25 maart gaat GroenLinks Zwolle in het kader van de landelijke actie 'Stappen voor natuur' wandelen op Landgoed De Helmhorst. De afdeling nodigt iedereen uit om vanaf 14.00 uur samen te genieten van het vele moois wat dit gebied te bieden heeft.

Het landgoed is tegenwoordig in handen van een projectontwikkelaar. Het is dus volgens GL niet duidelijk hoe lang bewoners van Zwolle nog kunnen genieten van dit mooie stukje Nederland. Met de wandeling wil GL van het gebied genieten nu het nog kan. "Stappen voor natuur De natuur in Nederland wordt aan alle kanten bedreigd, zowel door het natuurbeleid van staatssecretaris Bleker als door de asfaltplannen van het kabinet." In het weekend van 24 en 25 maart organiseert GroenLinks in heel Nederland wandelingen in natuurgebieden, om te laten zien dat we hiervan willen blijven genieten. Meer informatie is te vinden op onze website: http://zwolle.groenlinks.nl/stappenvoornatuur.

Praktische gegevens: verzamelen om 14.00 uur bij de picknickbank in de punt waar de Helmhorstweg en de Herfterlaan bij elkaar komen (bij de spoorwegovergang).

Het KNNV Zwolle zorgt voor deskundige begeleiding in de persoon van Evert Ruiter en Henk van Blitterswijk. De wandeling zal ongeveer twee uur duren.

Artikel delen:

Reageer