Zwolle verricht 71 klussen tijdens NL Doet

Zwolle – 320.000  mensen staken tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart, de handen uit de mouwen voor vrijwilligersklussen. Zo ook 500 Zwollenaren, waaronder medewerkers van Vrijwilligerscentrale Zwolle.

nld_3.jpg

De bedoeling van NL DOET is dat zoveel mogelijk mensen een dag(deel) meehelpen aan een van de vele vrijwilligersklussen die organisaties aanbieden. Onder de vrijwilligers zijn ook groepen collega’s, vrienden en klasgenoten. In Zwolle hebben meer dan 500 vrijwilligers in twee dagen tijd een groot deel van de 71 klussen gedaan, die waren aangemeld op de website van NL DOET.

Met elkaar hebben de vrijwilligers Zwolle een stukje opgeknapt. Zo is er een muurschildering gemaakt in de watertoren aan de Turfmarkt (de plek waar Stichting Mens in de Ruimte exposities organiseert), zijn speeltuinen in het Wipstrikkwartier zomerklaar gemaakt, zijn schoolpleinen opgeknapt (onder andere bij basisschool De Schatkamer) en zijn tuinen en dierenweides onder handen genomen (Emmapark). Er werd ook aandacht en tijd besteed om mensen een extraatje te bieden: er werden dagjes uit georganiseerd voor verstandelijk beperkten en klusjes gedaan bij mantelzorgers.

Vanuit Vrijwilligerscentrale Zwolle (VCZ) kwam een groep van tien collega’s in actie. Eén ploeg heeft gekookt met cliënten van Frion. Een tweede ploeg heeft de tuin van Frion opgeknapt, mede dankzij sponsoring door Intratuin. Een derde groep collega’s heeft een tuin opgeknapt bij een mantelzorger in Zwolle-Zuid.

Artikel delen:

Reageer