Schoolvoetbaltoernooi dit jaar met Side-Events!

Zwolle – De bal gaat weer rollen! Op woensdag 21 maart start de 42ste editie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor Zwolse basisscholen. De komende zes weken wordt er op verschillende sportparken in Zwolle gevoetbald om de prijzen. Dit jaar hebben 286 teams zich aangemeld. Dit betekent dat de komende weken ruim 3.200 kinderen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi. SportService Zwolle organiseert dit jaar de voorrondes in samenwerking met de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC, Zwolsche Boys en SV Zwolle. De afsluitende finale is net als voorgaande jaren in het stadion van FC Zwolle.

Er vinden net als voorgaande jaren vier wijkvoorrondes plaats, verspreid over vier weken en dus ook over vier sportparken. De opzet van het toernooi is hetzelfde gebleven. Tijdens de voorrondes wordt er gestreden in vier categorieën, te weten groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes. De twee beste teams van iedere categorie per wijkvoorronde mogen door naar de grote finale in het FC Zwolle Stadion op woensdag 25 april, tijdens de Nationale Sportweek. De scheidsrechters houden de teams ook dit jaar nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en de voetbalverengingen hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen beoordeeld worden. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-bokaal.

Naast het reguliere programma worden dit jaar voor het eerst ook Side-Events georganiseerd, om er een compleet evenement van te maken met een middag vullend programma. Dit houdt in dat de teams die geen wedstrijd spelen deel kunnen nemen aan andere voetbalactiviteiten die een centrale plaats op het sportpark krijgen. Alle teams zijn vrij om hieraan deel te nemen. Het zijn individuele voetbalactiviteiten waar de leerlingen hun talenten kunnen showen. Voor de winnaars is er een prijs (per categorie) en tevens wordt de winnaar van iedere doelgroep uitgenodigd om op 25 april, tegen de andere winnaars van de voorrondes, de finale te spelen in het FC Zwolle Stadion.

Artikel delen:

Reageer