Energieke buurt-droom Zwolle-Zuid van start

Zwolle – Het is nu al weer een tijdje geleden dat er in heel Zwolle buurtenergie groepen zijn gevormd in bijna alle wijken van Zwolle. Een van deze groepen is Buurtenergie Zwolle-Zuid. Deze groep heeft het initiatief genomen om een prijsvraag te organiseren t.a.v. (duurzame) energie. Afgelopen maandag 19 werd in het Ecodrome de start hiervoor gegeven. Deze avond werd de opening gedaan door Harrie Hamstra. Hij is mede-ontwikkelaar en bewoner van mens-en milieuvriendelijk woonproject De Bongerd en voorzitter van de stichting MMWZ.

 

buurtenergie.jpg
Foto met van links naar rechts: Willem Hylkema, Han Hakkers, Sabienke Breman, Margreet Balt, Loekie Langendoen, Wijnand Jonkers, Alan Lentz en Harrie Hamstra.

 

 

Met deze prijsvraag wil de groep Buurtenergie Zwolle-Zuid (bestaande uit Willem Hylkema, Sabienke Breman, Han Hakkers, Alan Lentz en Margreet Balt) zowel wijkbewoners als scholen in Zwolle-Zuid betrekken bij het onderwerp Energie en wel Energie in een breedste zin van het woord. "We richten ons op alle mensen in Zwolle-Zuid, maar willen ook de scholen de kans geven om mee te doen. Dus kinderen en jongeren kunnen ook meedoen en eventueel los van een schoolverband." Buurtenergie Zwolle-Zuid hoopt dat groepjes kinderen zich uitgedaagd voelen om ideeën te bedenken in het kader van energie. Een inzending van een hele klas is ook welkom! Wellicht kan er in de lessen aandacht aan gegeven worden.

Naast een uitleg over de opzet van de prijsvraag, waren er twee gepassioneerde sprekers, Wijnand Jonkers (Natuur &Milieu) en Loekie Langendoen ('Het Tweede Lichtje') die een nieuw licht wierpen op energie en (kaarsen)recycling

Meer informatie over deze prijsvraag is te vinden op:

www.synergiekzuid.nl en www.duurzaamzwolle.nl www.wvzz.nl www.synergiekzuid.nl en www.zwolle.transitiontowns.nl.

Bedrijven en instellingen die nog willen sponsoren in natura voor de prijsvraag kunnen zich melden per mail of telefoon.Bedrijven die reeds mee doen zijn: SWZ, Milieuraad Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel,Duurzaam Zwolle en Transision TownsVoor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen via buurtenergiedroom@gmail.com of via telefoon 038-4657091 of 038-4656847Als raakvlak van deze actie is er 25 maart nog de lente opening van het nieuwe seizoen bij de Schellerhoeve tussen 14:00-16:00 uur. http://www.traverswelzijn.nl/fjc_documents/lente_opening_25maart.pdfBuurtenergiegroep Zwolle Zuid

Artikel delen:

Reageer