Daklozenvoetbaltoernooi krijgt een Upgrade!

Zwolle – Op 23 maart vindt er een bijzonder voetbaltoernooi plaats. Jan ten Bloemendaal, ex-dakloze, wil graag kinderen in Ethiopië helpen door ze beter onderwijs en een betere toekomst te geven. Door een voetbaltoernooi wil hij sponsorgeld verwerven. Dit toernooi staat open voor teams van daklozen en niet-daklozen.

Een groep jongeren van het Dominicanenklooster vond dit een heel mooi idee: dat mensen die het zelf moeilijk hebben zich inzetten voor jongeren in Ethiopië is geweldig en verdient een Upgrade! Een Upgrade is een positieve actie die de wereld een beetje beter maakt. In het verleden zijn er al diverse Upgrades in Zwolle georganiseerd. Denk aan gratis moederdagcadeautjes, waardoor ook een moeder in een ontwikkelingsland blij werd. Of denk aan de tasjes-ruil-actie bij de blauwvingerdagen waarbij mensen hun plastic tasje konden omruilen voor een duurzame shopper. Upgrades zijn geïnspireerd op de millenniumdoelen die in 2000 zijn opgesteld om de armoede in de wereld te verminderen.

Wat er nu gaat gebeuren is nog een verrassing. Positief en leuk wordt het zeker. Nieuwsgierig? Kom dan vooral kijken naar het voetbaltoernooi in de WRZV hallen op 23 maart, tussen 17.30 en 22.00.

Meer weten over Upgraden? Kijk dan op www.upgraden.nu. U kunt ook mailen naar de projectcoördinator van Upgraden in Overijssel, Lidewij Disbergen: L.Disbergen@cosgelderland.nl.

Artikel delen:

Reageer