Groenkapje start project Nieuwe Aardappeleters

Zwolle – Deze dindag is de start van de lente en Groenkapje komt uit haar winterslaap. Ze start met een nieuw project “De Nieuwe Aardappeleters, een kunst project waarbij het gaat om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Het plan is om pootaardappelen te verkopen aan Zwolse gezinnen, lokale bedrijven en organisaties.

 

aardappeleters.jpg

 

Deelnemers wisselen gedurende het project aardappelrecepten uit en verzamelen foto’s van hun plantjes. Ook het oogsten en nuttigen van de piepers wordt vastgelegd. Gedurende april t/m september ontstaat zo het beeldmateriaal van de expositie “Nieuwe Aardappeleters”. Wat is de achterliggende gedachte? Een pootaardappel stop je in de grond en hij gaat groeien. En dat niet alleen, hij zal zich vermenigvuldigen. Zo staat het groeiproces van de aardappel symbool voor hoe het groene nieuws en een groene levensstijl zich vermenigvuldigd. Dat groene nieuws heeft nog wel voeding nodig. Voeding in de vorm van extra activiteiten en de onverwachte Groenkapje guerrilla marketing acties, die de aandacht vestigen op het project.

“Nieuwe Aardappeleters” een idee van Map Renes. Zij is bedenker van FRISGROEN en Groenkapje. Map: ‘Bij onze huidige economie moeten natuur en kunst het ontgelden. Met dit project wil ik hiervoor aandacht vragen en ecobewustzijn stimuleren in Zwolle’. Groenkapje is style-icoon van FRISGROEN om zo van mens tot mens ecologie te promoten in Zwolle. Bij dit project wil Groenkapje een interactie met de Zwollenaar. Als deelnemer lever je bijdrage aan de expositie van plaatselijke kunst en inspireer je zo mede-Zwollenaren om ‘groen’ te doen.

Informatie waar en wanneer de pootaardappelen te koop zijn, is te lezen op het nieuwe blogmagazine www.groenkapje.nl. Op deze eerste lentedag komt de eigen website van Groenkapje online. Het voltallige Groenkapje team schrijft over haar ervaringen en geeft tips over de groene leefstijl items. Zo is haar slogan: “Samen genieten van de producten van moeder natuur en samen leven op deze aardkloot.

Artikel delen:

Reageer