Scholen gaan met elkaar de strijd aan via The Battle

Zwolle – Bij het project Jong Overijssel doet mee! hebben leerlingen van zes Overijsselse scholen de afgelopen maanden meegedacht over een mooiere en betere toekomst voor Overijssel in 2025. Zij hebben zich gebogen over een van de twee toekomstscenario’s: Jongeren verlaten Overijssel! en Vertrouwen we ons voedsel nog?

Welke school levert het beste idee en de beste presentatie? Dat wordt donderdag 22 maart duidelijk tijdens The Battle in de Statenzaal van het provinciehuis. De winnende groep wint voor de hele klas een mooie prijs: zij gaan twee dagen naar Brussel en brengen daar onder andere een bezoek aan het Europees Parlement. Juryvoorzitter Albert Smits, lid van Provinciale Staten van de provincie Overijssel, geeft om 13.15 uur het startsein. Daarna presenteren zes groepen leerlingen hun ideeën. Rond 15.30 uur reikt de juryvoorzitter de prijs uit aan de winnende groep.

Deelnemende scholen aan The Battle 2012 zijn:

o Carolus Clusius College uit Zwolle
o Bonhoeffer College uit Enschede
o Chr. Scholengemeenschap Reggesteyn uit Nijverdal
o Pius X College uit Almelo
o R.K. Scholengemeenschap St. Canisius uit Almelo
o RSG Trompmeesters uit Steenwijk

 

Het project Jong Overijssel doet mee! is in 2008 gestart op initiatief van de provincie Overijssel. Hiermee wil de provincie jongeren tussen 15 en 24 jaar méér betrekken bij democratie en de gang van zaken in het provinciehuis. Inmiddels gaat de provincie jaarlijks met zo’n 3000 jongeren een actieve dialoog aan over bovenstaande zaken.

Artikel delen:

Reageer