Flamingo’s in Zwolle

Wie vrijdagmiddag bij de IJsselbrug in de file stond, kon getuige zijn van een bijzonder schouwspel. Rond 14:00 waren er 4 flamingo’s te zien.

Deze prachtige fel rode vogels stonden in de uiterwaarden, voor de filerijders een aangename onderbreking. Ondanks de stortregens voelden deze vogels zich waarschijnlijk ‘thuis’ in Nederland, en in het bijzonder bij Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. @Wilbert; nee het is vrij normaal dat deze dieren in Europa voorkomen, alleen normaal gesproken zitten ze in Duitsland of in het zuiden van Frankrijk. Nu toevallig hier in NL


  Maak melding

 2. Wat trouwens ook altijd wel een maf gezicht is: de ree?«n die vaak in de bocht bij de oprit van de A28 ter hoogte van Haerst staan. (ri. Amersfoort)

  Meestal staan er aan het eind van de middag wel 4 of 5 ree?«n in een door wegen omsloten stukje gras met een paar boompjes/struiken.


  Maak melding

 3. Ik wou er ook effe heen gaan kijken, maar toen ik die file zag op de Spoolderbergweg ben ik maar omgekeerd, daar was geen doorkomen aan. Bovendien regende het bakken uit de hemel rond 14.00 uur.


  Maak melding

Reageer