Nieuwe talentenjacht Hip Hop Hard

Zwolle – Vanaf deze week kan iedereen die bezig is met Hiphop zich inschrijven voor de grootste live competitie van Oost-Nederland: Hip Hop Hard. In zes steden in Gelderland en Overijssel worden voorrondes gehouden, met ruimte voor rappers, zangers, DJ’s, bands en producers. In de finale op 7 juli, het Hip Hop Hard festival, maken de deelnemers kans op onder andere 1000 euro. Sticks en Rico (Fakkelteitgroep) ondersteunen de artiesten tijdens het traject. De inschrijving is nu geopend op www.hiphophard.nl.

hh2zwolle.jpg

Bijzonder is dat er veel aandacht uitgaat naar talentontwikkeling voor artiesten. Elke act krijgt de kans om een showcase van 10 minuten te geven en krijgt hier persoonlijke feedback op van de vakjury. Daarnaast worden er voor de deelnemers elke ronde workshops en masterclasses aangeboden. Op deze manier biedt Hip Hop Hard de deelnemers de mogelijkheid om zich op alle vlakken als artiest te ontwikkelen. Op 14 april zal in Popfront de Zwolse voorronde plaats vinden . Vervolgens is er op 8 juni een halve finale in poppodium Hedon en op 7 juli is de regionale finale in Metropool te Hengelo. Op dit festival zullen naast alle finalisten ook (inter)nationaal bekende acts optreden.

Hip Hop Hard wordt georganiseerd door Powered by New Arts en wordt mede mogelijk gemaakt door Kunst en Cultuur Overijssel. Powered by New Arts is de overkoepelende organisatie die voortgekomen is uit de kunstencentra in zes steden in Oost-Nederland.

Dit samenwerkingsverband ondersteunt jong talent bij hun ontwikkeling op muzikaal gebied en stimuleert de ontwikkeling van nieuwe kunsten die voortkomen uit het digitale tijdperk waarin we leven. Deze vorm van cultuureducatie legt de nadruk meer op het begeleiden en stimuleren van eigen creativiteit, waarbij veel ruimte is voor vrijheid en eigen initiatief. Daarnaast geeft Powered by New Arts jongeren de kans om zich ook op regionaal niveau te presenteren.

Nog niet klaar voor Hip Hop Hard, maar wel coaching van de Fakkelteitgroep?
Voor alle hiphop liefhebbers die er nog niet klaar voor zijn om mee te doen aan een hiphop battle, maar die wel graag coaching op het gebied van rap of beatcreating willen is er bij New Arts Zwolle ook genoeg mogelijk!

Dinsdag 24 april starten de cursussen rap en beatcreating, gegeven door Seven League Beats producer Rob Peters en rapper Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon. Beide cursussen bestaan uit 6 workshops en werken toe naar een eigen mixtape en een podiumperformance in Popfront. De cursus kost slechts 90,00 euro. Wie zich nu inschrijft, maakt ook nog eens kans op gratis deelname! Inschrijven kan via www.newartszwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer