Blaudzun naar uitverkocht Hedon

Zwolle – Na het uiterst succesvolle Seadrift Soundmachine zet singer- songwriter Blaudzun zijn succesverhaal voort. Begin dit jaar zag alweer het derde studioalbum Heavy Flowers het licht. Geprezen door diverse muziekcritici en gedragen door een steeds groter wordende fanbase. Ietwat toegankelijker maar nog even eigenzinnig als eerder werk. Vrijdag 30 maart treedt Blaudzun op in een uitverkocht Zwols poppodium Hedon.

Albumtitel Heavy Flowers verwijst direct naar het gelijknamige liedje op de plaat. Daarin staan afscheid, aftakeling en verval centraal. “In alles klinkt de drift om te overleven door. Herfstzon, zegmaar. De noodzaak om het voorjaar weer te halen en opnieuw te beginnen. Openingstrack Flame On My Head is mijn variant op het oude volksliedje De paden op, de lanen in. Het is mijn meest melodieuze album tot nu toe. Met stralend oog en blijde zin, dit is popmuziek op mijn manier’ aldus Blaudzun over zijn nieuwste werk.


awkward i
Twee jaar geleden verraste awkward i met een bijzonder debuutalbum en kreeg jubelende recensies in binnen- en buitenland. Sinds dat debuut, I really should whisper, is er heel wat gebeurd met de van oorsprong Groningse singer-songwriter Djurre de Haan. Een indrukwekkend aantal shows (vaak met diverse muzikanten) en natuurlijk nog steeds die zoektocht naar melodische uitdagingen. Nu is awkward i terug met haar tweede album. Het nieuwe werk Everything on Wheels neemt je mee langs tijdloze popliedjes met een rijk geluid. Soms energiek opzwepend en vrolijk, soms ingetogen en vol melancholie. Nummers die na iedere luisterbeurt steeds meer geheimen prijsgeven.

BLAUDZUN

support: awkard i

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 30 maart
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : UITVERKOCHT!

Dit optreden is helemaal uitverkocht. Hedon raadt ten strengste af kaarten via andere (secundaire) partijen te kopen. Het gaat hier veelal om ticketbedrijven die woekerprijzen vragen en in veel gevallen niet kunnen leveren.

Artikel delen:

Reageer