Katholieke Pabo Zwolle investeert in techniek

Zwolle – Woensdag 21 maart, van 09.00 tot 12.15 uur, gaan 110 tweedejaars studenten van Katholieke Pabo Zwolle vier workshops volgen op het Deltion College om kennis te maken met verschillende techniekactiviteiten. Het aanbieden van techniek op basisscholen is essentieel voor het enthousiasmeren van leerlingen om voor een toekomst in de techniek te kiezen.

‘Naar vier op de tien’ is de ondertitel van een notitie die onlangs, door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, is aangeboden aan minister Verhagen. Als we onze technische samenleving draaiende willen houden, zal 40% van de totale leerlingenpopulatie de komende jaren een bèta-opleiding moeten gaan volgen. Een immense klus, die alleen kans van slagen heeft als al in het basisonderwijs meer aandacht aan techniek wordt geschonken. Ook de pabo’s zullen hierin moeten participeren. Kennis van techniek is noodzakelijk voor een (toekomstige ) leraar. Voor hen zit de uitdaging in het feit voor jeugdige techniektalenten op slimme wijze een technische leeromgeving te creëren.

De Katholieke Pabo Zwolle brengt jaarlijks een bezoek aan het Deltion College, waar technisch beroepsonderwijs in de volle breedte wordt gepresenteerd. Tijdens hun bezoek aanschouwen de studenten robotdemonstraties verzorgd door leerlingen van Jena XL, bekijken ze het tronenproject van kenniscentrum Savantis, voeren ze proefjes uit met eenvoudige materialen en krijgen ze een rondleiding door de techniekvleugel. Het bezoek wordt afgesloten met een spannende ‘Petje op, petje af’ quiz over de wereld van de techniek. Deze quiz is mede mogelijk gemaakt door de firma Robertpack in Zwolle.

Het bezoek van de Pabostudenten aan Deltion is een jaarlijks terugkerende activiteit. Deltion bundelt samen met andere onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en ondernemers uit de regio, onder de naam Platform Techniek Werkt, haar krachten om de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen.

Artikel delen:

Reageer