Wereldverteldag in teken van Zwolle Grimmstad

Zwolle – Er was eens… 20 maart is het elk jaar Wereldverteldag. Wereldwijd worden er op deze dag verhalen verteld, in elke mogelijke talen en plaatsen. De hele wereld is op hetzelfde moment met verhalen bezig, al vertellend of luisterend. Op deze manier wordt er aandacht geschonken aan de oude ambacht van het verhalen vertellen. Kloppend hart van verhalenvertellend Zwolle is de Verhalenboot.

verteldag_3.jpg

Op de Verhalenboot namen dinsdagmiddag veelbelovende jonge vertellers van 12 tot 18 jaar van het Van der Capellen scholengemeenschap je mee naar onbekende werelden, de wereld van de gebroeders Grimm. Je waande je in die wereld waar alles mogelijk is en de wonderen de wereld nog niet uit zijn. De 14 jonge vertellers streden om een plekje in het programma van het Watervalvertelfestival en de Gouden Vertelpas. Dinsdagavond werden er verhalen verteld door jonge talenten van 18 tot 35 jaar.

verteldag_2.jpg

verteldag_1.jpg

verteldag_6.jpg
Een vijfkoppige jury…

De jonge talenten van 18 tot 35 jaar strijden om de titel Jong Verteltalent van het Jaar. De winnaar krijgt een internationaal regietraject aangeboden en zal samen met jonge vertellers uit Griekenland en Engeland een optreden geven tijdens het Watervalvertelfestival op 1,2 en 3 juni in Zwolle. Daarna reizen de talenten af naar Engeland en Griekenland om daar op internationale festivals op te treden.

verteldag_4.jpg
Aandachtige luisteraars…

Zwolle Grimmstad
In 2012 is Zwolle uitgeroepen tot Grimmstad. Het is dit jaar 200 jaar geleden dat de gebroeders Grimm hun sprookjes optekenden uit de monden van de vele verhalenvertellers die Europa toen rijk was. Op Wereldverteldag is hier veel aandacht voor. De vertellers moeten namelijk een Grimm Verhaal vertellen.

verteldag_5.jpg

verteldag_7.jpg

Artikel delen:

Reageer