Zwolle in de race voor Legoland

Zwolle – Vanaf 2015 is er in Zwolle misschien attractiepark van naam, Legoland! Wethouder René de Heer liet dinsdagmiddag weten dat hij zijn best gaat doen om de ´wereldattractie´ naar Zwolle te halen.

Het bekendste Legoland park is in Denemarken. Jaarlijks trekt het park in Billund veel liefhebbers van de gekleurde blokjes naar dat land. Naast Denemarken zijn er ook Legolanden in Amerika, Duitsland en Engeland. Dit najaar wordt er een Legoland in Maleisië geopend. In Nederland zijn verschillende steden in de race voor het onderbrengen van Legoland binnen hun gemeentegrenzen. Zwolle is daar nu één van! Utrecht en Rhenen zijn ook in de markt voor de attractie. Zwolle is bekend met Lego, want elk jaar vindt er tijdens de herfstvakantie in de Zwolse IJsselhallen het  succesvolle evenement Legoworld plaats.

Regiodirecteur Van Merlin Entertainment Europa liet afgelopen week weten dat er in Nederland ‘ruimte’ is voor een Legoland naast de twee huidige Europese parken in Denemarken en Duitsland met mogelijke locaties Flevoland of de randstad.

Artikel delen:
Reacties 14
  1. Bericht door Marrianne, op 20 maart 2012 om 21:07
    Ik weet ook wel een plekje: Ecodrome

    Daar zat ik ook aan te denken, maar ik vermoed dat dat terrein te klein is, hoewel ik nog nooit in een Legoland geweest ben.

    Het is wel mooi dicht bij het station.

  2. marianne, dat was ook mijn eerste ingeving, toeval of?ik bedoel het ecodrome is niet meer, maar er moet wel wat mee gebeuren.;)

  3. Al moet het een kwart van Legoland in Billund worden, dan nog is het perceel van Ecodrome een factor 10 te klein. Ben erg benieuwd hoe serieus dit is, in welke vorm ik het me dan voor moet stellen en waar het dan zou moeten komen.

  4. Al 10 jaar is Zwolle de Lego-hoofdstad van Nederland. Dus het zou wel erg jammer zijn als dit park dan ergens anders zou komen.

Reageer