Inloopbijeenkomst voor appartementengebouw Curans

Op dinsdag 15 mei aanstaande organiseert SWZ, samen met Isala Ouderenzorg en het Servicepunt Zorgwoningen een inloopbijeenkomst voor starters en senioren die belangstelling hebben voor het wonen in, het appartementengebouw in aanbouw, Curans aan de Hobbemastraat.

Het appartementengebouw Curans bestaat uit 75 appartementen. Daarvan zijn er 24 voor starters, 15 voor senioren uit de buurt en 36 voor senioren met een zorgindicatie. Verder huurt Mickey’s Kinderdagopvang op de begane grond een ruimte voor kinderopvang. De verwachting is dat in het voorjaar van 2008 de eerste bewoners hun intrek in Curans nemen. De naam Curans komt uit het Latijn en staat voor zorgdragend. En dat past natuurlijk prima bij de zorg voor senioren, starters en kinderen die er verblijven en de oudere omwonenden die evenals de senior bewoners gebruik kunnen maken van de zorg- en welzijnfunctie van Isala Ouderenzorg.

De huurprijs (per 1 juli 2007) voor starterswoningen ligt rond de â‚¬ 300,00 per maand en voor seniorenwoningen rond de â‚¬ 458,00. De servicekosten bedragen circa â‚¬ 44,00 per maand waarvan een deel subsidiabel. De huurprijs voor een parkeerplaats bedraagt € 25,00 per maand. Alle woningen vallen onder de huurtoeslaggrens. Om in aanmerking te komen moet u voldoen aan het gestelde inkomenscriterium (geldend per 1 juli 2007). 21 mei 2007 geldt als uiterlijke datum die bepalend is voor het opgebouwde puntenaantal. Direct na deze datum worden de kandidaten, op basis van het opgebouwde puntenaantal, geselecteerd.

Op 9 mei is de verhuurbrochure van Curans uitgekomen. Alle geïnteresseerde huurders zijn welkom op de inloopbijeenkomst op dinsdag 15 mei 2007. De inloopbijeenkomst in het pand van wijk- en speeltuinvereniging Het Noorden aan de Ferdinand Bolstraat is van 16.00-20.00 uur.  SWZ, Isala Ouderenzorg en Servicepunt Zorgwoningen verstrekken daar meer informatie over het wonen in Curans. Over de woningen, de huren, de zorgindicatie, de zorg- en welzijnfunctie, etc.

Artikel delen:

Reageer