Burgerjaarverslag Zwolle 2011

Zwolle – In de Wijzer, de gemeentelijke pagina’s in de Peperbus, verschijnt vandaag het Burgerjaarverslag van 2011. In het Burgerjaarverslag blikt burgemeester Henk Jan Meijer terug op het afgelopen jaar en staat even stil bij de hoogte- en dieptepunten van de stad.

Een burgemeester is verplicht aan gemeenteraad en burgers verantwoording af te leggen over het reilen en zeilen van de gemeente in een afgelopen jaar. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst uitgebreid via de Wijzer. In een interview met Henk Jan Meijer praat hij over zaken die hem bij zijn gebleven uit 2011. ‘Mensen kleuren mijn stad in’, zegt hij. ‘Vanuit mijn functie praat ik vaak over gebouwen, maar het gaat om mensen.’ En: ‘Ik heb bij elke lantaarnpaal een verhaal dat de stad doet leven.’ 

Meer lezen

Het Burgerjaarverslag in de Wijzer is niet uitputtend. Het bevat, behalve het interview met de burgemeester, nieuws over onder andere de dienstverlening van de gemeente, de klachten en bezwaarschriften en het onderwerp participatie. Wie, na lezing van het Burgerjaarverslag, meer wil weten over een bepaald onderwerp, kan verder lezen op www.zwolle.nl/burgerjaarverslag .

Peilen

Om te peilen wat lezers vinden van het Burgerjaarverslag, is een korte enquête opgenomen. De antwoorden helpen de gemeente om de informatie uit het verslag beter aan te laten sluiten bij de wensen van de burgers. Onder de inzenders wordt een VVV-bon van 50 euro verloot. Lezers kunnen de enquête in de Wijzer uitknippen en opsturen, maar ook digitaal meedoen via www.zwolle.nl/burgerjaarverslag.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. 😀 Skerp Observer,

  ??Ik heb bij elke lantaarnpaal een verhaal dat de stad doet leven.??

  . Dus het Haagse en de tramtunnel is ie al helemaal vergeten.

  De 1 praat met lantaarnpalen, de ander lacht weg. volgens Wim de Bie[/url]: Vreemde partij 😮

 2. @Dick, ik geloof dat burgemeester John Berends (Harderwijk) betere gesprekspartners heeft, die is namelijk gevraagd burgemeester van Apeldoorn te worden.

 3. Was als 'aanhoorder van nieuwtje' en verrassende "oh ja" bedoeld.

  Van Dolfinarium naar Apenheul. Maar Apeldoorn schijnt ook nogal saai te zijn. In Harderwijk hebben ze Harder's plaza nog. Ach een burgervader wordt betaald naar het aantal inwoners geloof ik. Dat zal wel aardig verschillen.

  hier is de link en de tabel

  Harderwijk 42.500 inwoners
  Apeldoorn 157.057 inwoners dat scheelt een paar klassen. 😮

 4. Dick Berends zal het wel niet makkelijk krijgen want er zijn in het verleden grote missers gemaakt door de gemeenteraad in Apeldoorn dus hij kan zijn borst nat maken.En of hij daar zoveel meer gaat verdienen vraag ik mij af want de financien in Apeldoorn hebben ook een grote knauw gehad met bepaalde zaken in het verleden

Reageer