Duizenden kids actief tijdens Schoolvoetbaltoernooi

Zwolle – De bal voor de voetballende basisschoolleerlingen is weer rollen! Op deze zonnige woensdagmiddag startte op de velden van Be Quick'28 de 42ste editie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor Zwolse basisscholen. De komende zes weken wordt er op verschillende sportparken in Zwolle gevoetbald om de prijzen. Dit jaar hebben 286 teams zich aangemeld. Dit betekent dat ruim 3.200 kinderen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi. SportService Zwolle organiseert dit jaar de voorrondes in samenwerking met de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC, Zwolsche Boys en SV Zwolle. De afsluitende finale is net als voorgaande jaren in het stadion van FC Zwolle.

voetbal_10.jpg

Er vinden net als voorgaande jaren vier wijkvoorrondes plaats, verspreid over vier weken en dus ook over vier sportparken. Deze woensdag dus bij Be Quick'28. De opzet van het toernooi is hetzelfde gebleven. Tijdens de voorrondes wordt er gestreden in vier categorieën, te weten groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes. De twee beste teams van iedere categorie per wijkvoorronde mogen door naar de grote finale in het FC Zwolle Stadion op woensdag 25 april, tijdens de Nationale Sportweek. De scheidsrechters houden de teams ook dit jaar nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en de voetbalverengingen hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen beoordeeld worden. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-bokaal.

voetbal_12.jpg 

voetbal_17.jpg

voetbal_1.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto's… 

Naast het reguliere programma worden dit jaar voor het eerst ook Side-Events georganiseerd, om er een compleet evenement van te maken met een middag vullend programma. Dit houdt in dat de teams die geen wedstrijd spelen deel kunnen nemen aan andere voetbalactiviteiten, als techniek oefenen en in een doel met gaten schieten, die een centrale plaats op het sportpark krijgen. Alle teams zijn vrij om hieraan deel te nemen. Het zijn individuele voetbalactiviteiten waar de leerlingen hun talenten kunnen showen. Voor de winnaars is er een prijs (per categorie) en tevens wordt de winnaar van iedere doelgroep uitgenodigd om op 25 april, tegen de andere winnaars van de voorrondes, de finale te spelen in het FC Zwolle Stadion.

voetbal_2.jpg

voetbal_3.jpg

voetbal_4.jpg

voetbal_5.jpg

 voetbal_14.jpg

voetbal_6.jpg

voetbal_7.jpg

voetbal_8.jpg

voetbal_9.jpg

voetbal_11.jpg

voetbal_13.jpg 

voetbal_15.jpg 

voetbal_16.jpg

voetbal_18.jpg

voetbal_19.jpg

voetbal_20.jpg

voetbal_21.jpg

voetbal_22.jpg

voetbal_23.jpg

voetbal_24.jpg

voetbal_25.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Wat een leuk stukje over het schoolvoetbal. Helaas mag ik wel zeggen.
  De hele organisatie was 1 grote puinhoop. OBS de Oosterenk stond tegen een team in de1/4 finale terwijl de eigenlijke tegenstander niet op was komen dagen en zij daarom regelementair door hadden gemoeten. Ook bij de Geert Groteschool overweegt men stappen meen ik te weten vanwege onregelementaire kwesties. En dat zijn slechts 2 scholen die tabak hadden van de enorme oganisatorische chaos. Scheidsrechters die maar wat aanklooiden, wedstrijden die te laat begonnen etc. Waar het een aantal jaar geleden nog door de speekers klonk "omdat wij het overzicht kwijt zijn staken wij dit toenooi "klonk het dit jaar minder beangstigende "wij nemen een pauze van 10 minuten omdat de zaken op een rij te zetten".
  Geen van beide oplosingen is naar tevredenheid geweest. Excel sheets waar formules niet goed stonden, ongeinteresseerde dames achter de laptop, niemand die daadwerkelijk de leiding heeft. Iedereen klooide maar wat aan. Nee weblog zwolle, met dit stukje is de plank volledig misgeslagen. wellicht zou u als onafhankelijk nieuwsmedium de zaak eens kritisch onderzoeken en een juist artikel schrijven over hetgeen heeft plaatsgevonden. wellicht biedt dat een speiegel voor de organisatie

 2. @ouder/coach, jammer dat het voor jullie team zo teleurstellend is geweest.

  wellicht zou u als onafhankelijk nieuwsmedium de zaak eens kritisch onderzoeken en een juist artikel schrijven over hetgeen heeft plaatsgevonden. wellicht biedt dat een speiegel voor de organisatie

  Volgens mij heeft WLZ geen journalisten in zijn organisatie zitten. Maar krijgen ze de tekst aangeleverd.

  Nee weblog zwolle, met dit stukje is de plank volledig misgeslagen

  Is zie niet waar in dit stukje de plank is misgeslagen, er wordt alleen een opsommimg van feiten gegeven.

 3. @ Ingrid integendeel het is zeer succesvol verlopen. Voor zover ik weet schrijft men bij WLZ weldegelijk zelf ook redactioenle artikelen.

  Indien het een stukje met alleen een opsomming van feiten is, zoals u stelt, dan slaat het weldegelijk d eplank mis omdat het een groot aantal feiten weglaat. U zou voor de grap eens moeten bellen met Landstede/ SportService Zwolle en vragen of zij klachten hebben gehad. Naar het schijnt is een groot aantal klachten binnengekomen.

  Daarentegen snap ik ook heel goed dat we blij mogen zijn dat er iets georganiseerd wordt. Maar laten ze dan leren van eerder gemaakte fouten. Keer op keer, jaar na jaar klagen de mensen steen en been over de vele organisatorische fouten. Laat ze hun licht opsteken bij voetbalverenigingen. Ik heb de fouten die hier gemaakt worden nog niet (in deze mate) meegemaakt bij voetbaltoernooitjes in de zomer.

  Het is dus geen klaagzang maar meer bedoeld als zeer kritische uitlating en stimulans voor sportief zwolle om het te vergeteren.

  Ik hoop dat jij vorige week net als ik ook hebt genoten van de kinderen en het mooie weer.

 4. @coach/ouder, ik was niet op de hoogte dat er al een paar jaar, sportservice organiseert dit nu voor het 5e jaar (ben ik niet helemaal zeker van), sprake was van wanprestatie in de organisatie.
  Ik heb nu geen kinderen meer die de leeftijd hebben dat ze mee doen aan het schoolvoetbal.
  Maar heb in het verleden vaak mee geholpen toen de schoolvoetbaldagen nog bij ZAC alleen werden gehouden.
  Wanneer sportservice niet voldoet lijkt mij het goed om dit bij de betaler (gemeente?) neer te leggen, zeker wanneer ze niet op klachten reageren.

Reageer