Samenwerking Ambelt en SAMEN in hartje Zwolle

Zwolle – Woensdag 21 maart werd er aan de Nieuwe Markt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen SAMEN en de Ambelt. Leerlingen van de Ambelt krijgen onder begeleiding van Sven Mestebeld, docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs aan het Hengeveld College van de Ambelt, kook- en serveerles. “De leerlingen krijgen de unieke mogelijkheid om bij een horecabedrijf midden in de stad werkervaring op te doen”.

21-03-2012_samen_en_de_ambelt_tekenen_confenant_02_.jpg

De ondertekening vond plaats door Erik Wijtsma, regiodirecteur van de Ambelt, José Traore, adjunct-directeur op het Hengeveld College en de beide initiatiefnemers van SAMEN, Ruby Blom en Daniëlle Steen. De samenwerking wordt aangegaan omdat de doelstellingen van SAMEN en de Ambelt perfect op elkaar aansluiten: SAMEN wil werkervaringsplekken bieden aan jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De Ambelt wil jongeren met gedragsbeperkingen, ontwikkelingsstoornissen en/of psychiatrische problemen onderwijs en begeleiding bieden, zodat zij zo evenwichtig, gelukkig en zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd.

Fietsen naar SAMEN

Sinds januari 2012 krijgen leerlingen van de afdeling Consumptief en Verzorging van de Ambelt-school het Hengeveld College te Zwolle kook-en serveerles in de keuken en het restaurant van SAMEN. Deze lessen worden gegeven door Sven Mestebeld, docent op het Hengeveld College: “Op donderdag en vrijdag fietsen we met vier leerlingen vanaf het Hengeveld College naar de binnenstad van Zwolle. In de keuken van SAMEN leren de jongeren om gerechten (voor) te bereiden die in het restaurant en het café geserveerd worden”. De leerlingen worden opgeleid voor horeca-assistent niveau 1. Het doel is uiteindelijk dat de jongeren een baan vinden in deze sector. Voor één leerling is dit doel al bereikt: via bemiddeling van het UWV is hij nu werkzaam bij SAMEN.

SAMEN

SAMEN is gevestigd in het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt. Bij SAMEN kun je onder één dak samenspelen, samenwerken, samenzijn, samenleren en samendoen waarbij de maatschappelijke en culturele normen en waarden, visie op duurzaamheid en economische belangen samenvallen onder de naam SAMEN. SAMEN heeft een restaurant, een speelkamer voor kinderen en biedt ruimte aan workshops en cursussen.

De Ambelt

Orthopedagogisch centrum de Ambelt geeft onderwijs en begeleiding aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met gedrags- en ontwikkelingsstoornissen in het werkgebied Overijssel, Drenthe en Gelderland. De Ambelt heeft scholen voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs met ruim 2450 leerlingen en 850 medewerkers met locaties in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet, Kampen, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. Daarnaast biedt de Ambelt ambulante begeleiding aan leerlingen in het regulier onderwijs. De Ambelt Academie verzorgt nascholing en de Ambelt Diagnostiek voert psychodiagnostisch onderzoek uit.

Artikel delen:

Reageer