Zwolse groep voert actie tegen bevrijdingsdag

Op 5 mei werden op diverse plaatsen stickers en posters geplakt om actie te voeren tegen Bevrijdingsdag. De plakacties werden geïnitieerd door de Nieuwe Nationale Eenheid (NNE), een actiegroep wiens basis in Zwolle ligt. De NNE streeft naar eigen zeggen naar een Nederland waarin een “natuurlijke rasbewuste eenheid heerst”. Volgens de NNE liggen aan de grondslag van ieder conflict “raciale, culturele en religieuze oorzaken”. Voor de NNE moet het daarom niet enkel bij woorden blijven. Naar eigen zeggen zijn zij waar mogelijk bereid zich tegen de in hun ogen opgedrongen multiculturele samenleving te verzetten.
Op haar website geeft de Nieuwe Nationale Eenheid aan dat de posters bewust op Bevrijdingsdag zijn verspreid. In haar ogen leven we in Nederland sinds 5 mei 1945 onder een “Amerikaans-Zionistische bezetting”. Dit zou hebben geleid tot “het decadente systeem en de Multikulturele samenleving waarin wij hedendaags leven”, aldus de NNE op haar website. Op de posters en stickers die werden verspreid staan whitepower symboliek en runentekens. Eerder verspreidde de NNE al stickers met teksten als “Strijd mee tegen de multikul”  en “Vernieting zionisme”. De NNE werd eind 2006 opgericht door enkele Zwolse extreemrechtse jongeren.

In de praktijk is de NNE een opvolger van ABS, Anti Black Society, een vriendengroep bestaande uit extreemrechtse Zwolse jongeren. Hoewel de leden van de Nieuwe Nationale Eenheid allen vrij jong zijn, zijn ze druk bezig met het leggen van contacten met andere extreemrechtse organisaties. Zo liepen delegaties van de NNE mee in demonstraties van de Nederlandse Volks-Unie en de Nationale Alliantie. Ook waren er NNE’ers aanwezig bij de laatste bijeenkomst van gebruikers van de extreemrechtse Holland-Hardcore website.

Hoewel de NNE zegt open te staan voor zowel nationalisten als nationaal-socialisten, is het op haar website enkel nationaal-socialisme wat de klok slaat. Op de website staan diverse artikels over onder meer over ‘sociaal-darwinisme’ (“voor de zwakkeren is geen plaats meer in de samenleving”), de ‘gelijkheidsmythe’ (“het is niks meer dan een sociale kanker die het weefsel in een beschaafde maatschappij wegvreet”) en een artikel over ‘De invloed van het joodse volk door de geschiedenis heen’. Daarnaast verspreid de NNE via haar website publicaties als ‘Beginselen van het Nationaal-Socialisme’, ‘Op zoek naar mijn huwelijksring’ (door Rost van Tonningen) en ‘Mein Kampf’.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. misschien moeten deze jongeren eens verplicht naar de Glen Mills school in wezep gestuurd moeten worden, misschien dat ze daar eens wat respect voor anderen bijgebracht kan worden.


  Maak melding

 2. Hahaha, denk niet dat ze die stickers en posters op de dag zelf gedaan hebben. Of misschien h?©?©?©l voorzichtig. Plak en runactie!
  Vooral niet serieus nemen, maar wat wel sneu en zorgelijk is dat labiele jongeren vaak slachtoffer worden in de klauwen van dat groepje lafaards.


  Maak melding

 3. Dit doet me denken aan die hilarische herdenking die ik laatst op TV zag van een zootje extreem-rechtse jongeren bij een of andere Duitse begraafplaats in Nederland.
  De ‘leider’ die de toespraak op een Hitler-achtige manier probeer de voeren, had zelfs een (opplak-)snorretje en een scheiding. Ik meende eerst naar een herhaling van Koefnoen te kijken. ;D

  Vooral niet te serieus nemen of anders zoals Prem de discussie met ze aangaan en dan blijken het maar zielige hoopjes mens te zijn.


  Maak melding

 4. Voor de zwakkeren is geen plaats? Ik neem aan dat men dan ook de minder intelligente personen bedoeld? Dat kon de NNE nog wel eens leden gaan kosten dan…..

  Nee, dit is nu echt een voorbeeld van hoe een maatschappij verdeeld wordt en slechts de kapitaalkrachtige hiervan profiteert. Dat heeft men bij radicale groeperingen vaak niet door: Men constateert problemen en denkt dat dit te wijten valt aan een rassenkwestie of culturele verschillen. Dat dit natuurlijk klinkklare onzin is moge duidelijk zijn. De ware problemen onstaan in het verschil van mogelijkheden. Had meneer kaalkopje een betere baan en een ander toekomstperspectief, dan was hij ook geen lid van een radicale beweging. Nu de maatschappij verhard en het zwaarder wordt voor een individu, krijg je belangengroepjes die heel eenzijdig blijven steken bij de eigen wensen. De wens is niets meer dan een beter leven met meer mogelijkheden, maar men laat zich vastzuigen in een racistisch groepje gelijkgegestemden, waarbij men de broodnodige erkenning w?©l krijgt. Dat het doel van de groep is om de kleurlingen het land uit te schoppen en dat dit verder ook niet zal helpen om hun leeftomstandigheden te verbeteren, lijkt men niet in te zien. Sterker nog: Het beleid leidt tot een wereld waar een ieder niet meer zeker is van zijn veiligheid. (Als we alle Joden het land uitschoppen, wie krijgt daarna de schuld? Brillejoden?, of roodharigen?,.. of toch die kale bomberjasjes die de ooit zo koole gabberscene hebben gestolen en vernaggelt!)

  Dat Amerika en Israel smerige spellen spelen ontken ik niet, maar ik zou daar zeker geen rassenkwestie van willen maken. Het scheiding zit in het kapitaal. Arm versus rijk, en de rijken proberen de armen te verdelen in allerlei groepjes. Dit doen ze d.m.v. denktanks, belangenorganisatie’s, lobbyisten en het manipuleren van de media. Daarnaast worden radicale organisatie’s juist gefinancierd door de invloedrijke kapitalisten. Zo zijn zelfs de BlackPanthers gespekt met geld van blanke miljardairs….. Verdeel en heers,… That simple…

  Zo ook met groepjes als deze Nazi-vriendjes. Het is voor een elite juist prettig dat er dit soort groeperingen zijn. Naast het feit dat het dus lekker de arme sloebers verdeeld, is het ook prettig om het excuus te hebben om vrijheidsbeperkende maatregelen te mogen treffen. Dus zo’n groepje nazi’s mag dan voor hun vrijheid en overtuiging strijden: Ze worden misbruikt om de wereld te verdelen en het resultaat is juist dat hun vrijheid, maar ook de onze, wordt afgepakt.

  Zo worden de woorden van een extreme imam opgeblazen en zijn ineens alle moslims gevaarlijk: Zo zijn er een paar nazi’s in een londsdale-kleren en is ineens iedereen met dat merk een racist…. Puur overdreven excessen gebaseerd op generaliserende principe’s. Ondertussen wordt de vrijheid van de NNE, de moslims, de christenen, maar ook de jouwe, steeds verder ondermijnt. Daarnaast zorgt de steeds hardere maatschappij dat groepen extremen nog dieper in hun overtuiging gaan geloven. Dit werkt als een vicieuze cirkel en kun je alleen doorbreken met het overdragen van kennis.

  Dat deze groep over het Zionisme praat en hier ook nog van alles aan kan ophangen is niet vreemd. Amerika en Isra?«l zijn ook gewoon grote oplichters en leugenaars. (Wederom: ik bedoel niet elke burger, maar het beleid van politiek, leger en inteldiensten.) Het is echter zeer onverstandig om te denken dat er 1 volk of ras de hele wereld wil overnemen. Dit zijn slechts groepjes extremen binnen een volk. Zo ook met de radicale nationalist of radicale gelovige. Beiden worden misbruikt om verdeeldheid te zaaien en strenge regels door te voeren. (Denk even na, gozers van de NNE, je naait niet alleen jezelf, maar ook de kaaskop Rinze die erg op zijn vrijheid is gesteld!)

  Indien er geen losse groepjes waren die elkaar in de haren springen vanwege rassenkwestie’s, zou men al snel realiseren dat het ware verschil in de dikte van de portomonee zit. Dan blijkt dat de gemiddelde Jood niet veel meer verdiend dan de gemiddelde Nationalist of Moslim. Dan wordt het al snel duidelijk dat het de multinationals zijn die elke groepering uitbuiten. Iedere burger moet die dure rekeningen van de zorg betalen; Iedere burger moet de belasting betalen…. Kun nog zo nazi of zionist zijn: Betalen moet je! -en denk maar niet dat het de schuld is van je “ietwat vreemd gekleurde buurman” die dezelfde grijze haren krijgt van de rekeningen die op zijn mat vallen.

  Het beleid van Israel en Amerika staat gelijk aan het beleid van het Westers kapitalisme. M.a.w. het schelden op deze twee landen is feitelijk schelden op onze politici, aangezien Nederland het Westers imperialisme steunt.

  Dus rare nazi’s en radicale moslims,.. je naait jezelf en de rest van de onder -en middenklasse in ons landje…Denk even na!.. Follow the cash and you will find your real enemy!

  Rinze

  P.S. Ik vind het ook zonde van dat mooie meisje in die foute nazi-kleren.. ze is zonder zo veel veel lekkerder… 😉


  Maak melding

 5. Mooi gezegd Rinze.

  Vooral:

  Zo ook met groepjes als deze Nazi-vriendjes. Het is voor een elite juist prettig dat er dit soort groeperingen zijn. Naast het feit dat het dus lekker de arme sloebers verdeeld, is het ook prettig om het excuus te hebben om vrijheidsbeperkende maatregelen te mogen treffen. Dus zo’n groepje nazi’s mag dan voor hun vrijheid en overtuiging strijden: Ze worden misbruikt om de wereld te verdelen en het resultaat is juist dat hun vrijheid, maar ook de onze, wordt afgepakt

  dit stukje is iets waar meer aandacht aan gegeven moet worden.
  Ook betreft terrorismebestrijding.  Maak melding

 6. @TOM:
  Helemaal geen gek idee.
  Misschien dat de haat en nijd bij die gasten juist d?¡?¡r vandaan komt.
  Belastinggeld van het ministerie van defensie wordt gestoken in Glenn Mills om daar ontspoorde allochtone jongeren weer op het goede spoor te krijgen. Er zijn klaarblijkelijk dus ook ontspoorde autochtone jongeren die schreeuwen om een gelijke behandeling door posters op te hangen op bevrijdingsdag ;D


  Maak melding

 7. Maar laat die gasten inderdaad maar bij Glenn Mills ?³?³k een dergelijke opvoeding krijgen. Sla je met een beetje mazzel 2 vliegen in ?©?©n klap: ze leren wat fatsoen en goed functioneren binnen de maatschappij. Daarbij kunnen ze dan ook direct actief bezig gaan met wennen aan onze multiculturele samenleving.


  Maak melding

 8. We kunnen zelf ook een steentje bijdragen hieraan. Op hun website kun je het adres van een kameraad vinden die is opgesloten in het de gevangenis. 😉


  Maak melding

 9. haha, ik las het, wat een giller…
  het mooiste vind ik nog wel dat ze het woord “sticker” niet uit willen/kunnen spreken. haha zelfklever…
  serieus kan je ze niet nemen maar zolang ze nog white power blijven schreeuwen/schrijven inplaats van witte kracht neem ik ze al helemaal niet serieus hahahaha…
  mooi stuk rinze. en john waarschijnlijk waren ze met zijn drie-en (want alleen zijn het de grootste angsthazen,met zijn allen ook trouwens want dat is het “angst”) , had er 1 de poster vast , de 2de de kwast met zelfklever en de 3de in de bosjes om eventueel linkse rakkers te spotten of op de foto te zetten.
  hahahahaha


  Maak melding

 10. plak je je poster over het “holland pinkster festival”, hahaha inderdaad dit is diep in de nacht gebeurd of je bent je lidmaatschap voor het echte volk niet waard als je je zelfklever over willy willy heen plakt….


  Maak melding

 11. Geloof ook dat we gemanipuleerd worden in deze maatschappij waarin geld en het individu enorm belangrijk is gemaakt. Er is steeds minder respect en belangstelling meer voor elkaar. Geniet toch verdorie eens van alles om je heen. Probeer er voor elkaar te zijn; samen iets oplossen en het een beetje gezellig te hebben. Of klinkt dit allemaal te hosannah? Ben tijdens het GEWELDIG GESLAAGDE BEVRIJDINGSFESTIVAL ook onder de indruk geraakt van de mensen van Amnesty International. 5 mei opdat wij nooit vergeten. Amnesy International heeft duidelijk een missie, tegen discriminatie. Probeer ook altijd in gesprek te gaan met degene die een andere mening hebben als jou. Maar om je heen zie je hoe langer hoe meer door jaloezie gevoede arrogante koppen. De rijke elite kijkt al 10-tallen jaren neer op het klootjesvolk. Niemand is in mijn ogen meer als een ander. Kwetsende, beledigende, tot confrontatie uitnodigende meningen moeten met de dialoog worden bestreden. Mits beide partijen in staat zijn de dialoog aan te gaan. Tot nu toe heb ik zelf elke confrontatie nog met de mond kunnen oplossen (afkloppen), op 1x na in de brugklas: een grote mond tegen een oudere stoere jongen. Tja, …..doet ff zeer en zo’n blauwe kijker staat ook nogal lullig. Slaan is vaak “gebrek aan woorden”. Voedigingsbodems van al deze negatieve uitingen zijn vaak het gezin, waarin amper aandacht wordt besteed aan de kinderen. Ook media als “De Televaag” en “GeenStijl” doen mee met opruiiende teksten. Ben ook voor hard ingrijpen tegen echt ontspoorde zielen, zeker! Radicalisering zowel naar rechts als naar links moet altijd bij de wortel (het gezin) worden aangepakt.

  Idd Rinze:

  Vind ik het ook zonde van dat mooie meisje in die foute nazi-kleren.. ze is zonder zo veel veel lekkerder…

  😉


  Maak melding

Reageer