Bouw Rodetorenbrug kan doorgaan

Zwolle – Afgelopen woensdag was bij de enkelvoudige kamer van de Raad van State de uitspraak over de vaststelling door de gemeenteraad van Zwolle van het bestemmingsplan 'Nieuw Hofvliet / Rodetorenbrug'.

15-02-2011_presentatie_plannen_rodetorenbrug_1.jpg

Het plan maakt een voetgangers- en fietsbrug mogelijk tussen een nieuwe parkeergarage aan het Katwolderplein en het centrum van Zwolle. Ook kan een restaurant worden gebouwd in de buurt van de brug. De 'Bewonersvereniging Binnenstad Zwolle' is het niet eens met de komst van de brug en het restaurant. Zij vindt dat het beschermde stadsgezicht en het uitzicht vanuit hun woningen worden aangetast. Ook vreest zij geluidsoverlast, inbreuk op privacy en vindt dat de beweegbare brug met 3,95 meter te hoog is, en een vaste brug moet worden. Daarom ging zij tegen het plan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling achtte de argumenten, voor zover dat is gericht tegen het niet vaststellen van een exploitatieplan, niet ontvankelijk en voor het overige ongegrond.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. …en vindt dat de beweegbare brug met 3,95 meter te hoog is.

  😮

  Ik dacht dat dat gedeelte van de gracht een doorgaande route naar de haven was, en als de bewoners dus een vaste brug willen hij een stukje hoger zou moeten zijn dan 3.95 meter.

  Of willen die bewoners geen boten meer in de gracht?

  Maar als er geen boten meer liggen aangemeerd in de gracht, welk stadsgezicht blijft er dan nog over.

  vragen, vragen.

  :p

 2. Als deze nieuwe brug net zo weinig gebruikt gaat worden als de dubbele brug achter de Spiegel hebben we er weer een nutteloos en grachtengordelverpestend object bij.

 3. De brug over de Achtergracht was / is specifiek bedoeld voor het Librije Hotel en de Spiegel. Een onderonsje van Van Dooremolen en Boer destijds 😉

 4. Foutje in de tekst. Bewoners vinden de (vaste) brug te hoog, die hadden liever, als er dan toch een zonodig een brug moet komen, een lagere, beweegbare gezien. Dus als de brug er eenmaal ligt, is het ook snel exit met de passantenhaven. Jammer maar helaas.

 5. @ikke, omfietsen? die 100meter? kunnen we dan niet beter de gracht helemaal dichgooien?
  Het is Dick Huiskamp de projectontwikkelaar die het grootste profijt van de brug zal hebben ten behoeve van zijn nieuwe restaurant in Villa van Loo, het huis met het rieten dak

 6. Ik vind hem mooi hoor die brug.

  En nodig ook als straks die parkeergarage op het Katwolderplein er is. Zonder brug zal die parkeergarage nooit goed gebruikt worden. En dat is wel nodig om die verkeerschaos bij de Hoogstraat op zaterdagmiddag wat te verlichten.

 7. Ja mensen, iets verder kijken dan je eigen beperkte visie. Straks, als het parkeerdek klaar is, scheelt dit enorm qua verkeersdruk op de binnenstad!

Reageer