Eerste openbare watertappunt in gebruik genomen

Zwolle – Donderdagmorgen werd op Wereldwaterdag, 22 maart, aan de Grote Markt het eerste openbare watertappunt in gebruik genomen. Wethouder Filip van As, Jan Willem Meinsma (lid College van Bestuur Christelijke Hogeschool Windesheim) en Jennifer Rietveld (manager netbeheer en levering van Vitens) tapten rond 11.00 uur het eerste glas water.

22-03-2012__openbaar_waterpunt_grotemarkt_01_.jpg

De gemeente Zwolle heeft hiermee het eerste watertappunt in de binnenstad, er volgen nog twee watertappunten; op het Rodetorenplein en Stationsplein. Er wordt nog onderzocht of een vierde punt in Park de Wezenlanden geplaatst kan worden. Ook op de campus is vanaf komende donderdag een watertappunt in gebruik; heel binnenkort volgt daar een tweede. Vitens draagt een deel van de aanlegkosten. De aankoop en het plaatsen van de tapkolommen en het onderhoud zijn voor rekening van de gemeente Zwolle en Windesheim.

22-03-2012__openbaar_waterpunt_grotemarkt_04_.jpg

22-03-2012__openbaar_waterpunt_grotemarkt_03_.jpg

22-03-2012__openbaar_waterpunt_grotemarkt_02_.jpg

De watertappunten maken deel uit van jointhepipe.org, een sociaal netwerk dat de langste waterleiding ter wereld wil bouwen zodat iedereen over schoon drinkwater kan beschikken. Hiervoor verkoopt Join the Pipe via haar website (www.jointhepipe.org) flessen, karaffen en de tappunten. De opbrengst hiervan komt ten goede aan waterprojecten in de wereld.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer