'Cashless' parkeerautomaten in Hanzeland

Zwolle – Zwolle vervangt dit voorjaar in de wijk Hanzeland alle zeven parkeerautomaten voor parkeren op straat door ‘cashless’ (papier- en muntgeldloze) parkeerautomaten. Bij deze automaten kunnen automobilisten uitsluitend met een pinpas of chipknip betalen.

René de Heer, wethouder van Verkeer: “De nieuwe cashless parkeerautomaten hebben veel voordelen. Gebruikers hebben namelijk niet altijd contant geld in hun portemonnee. Maar hun pinpas hebben ze wel bij zich. Dankzij de cashless automaten hebben zij dus geen problemen meer bij het betalen. Daarnaast zijn de nieuwe automaten duurzamer in gebruik omdat ze minder storingen hebben, minder onderhoud vergen en er lagere ledigingskosten zijn. En aangezien er geen contant geld meer in zit, zijn ze ook nog eens minder gevoelig voor inbraak.”  In de toekomst alle automaten cashless

Wanneer de overige parkeerautomaten in Zwolle aan vervanging toe zijn, worden ook deze vervangen door cashless automaten. Zwolle telt ongeveer 240 automaten voor parkeren op straat, waarvan de gemeente er jaarlijks ongeveer tien vervangt.

CreditcardHet is niet mogelijk bij de nieuwe automaten te betalen met een creditcard. Hieraan is namelijk nog weinig behoefte bij gebruikers en de kosten zijn nog te hoog. De gemeente houdt de ontwikkelingen hieromtrent echter goed in de gaten en zal indien nodig de mogelijkheden voor het betalen met een creditcard verder onderzoeken.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Die slimme gemeente toch :), de kosten voor exploitatie gaan omlaag en de tarieven zeker weer omhoog.

    Mij werd altijd verteld dat je niet van 2 wallen tegelijk kon eten. :p

  2. Ik vind het prettiger om de keuze te hebben, cash geld of pinnen/chippen. Wat als je nu eens niet genoeg geld op je rekening hebt, maar wel geld in je portomonnaie? Kan iedereen overkomen, weer een fraai staaltje "burgertje pesten". Bedacht door dezelfde wethouder die in Stadshagen de verkeersknip-problematiek op zou lossen. Het enige wat meneer gedaan heeft is voor een ton een onderzoek laten doen, waarvan de uitkomst 10 jaar geleden al bekend was….

  3. Eindelijk… Het overkomt me steeds vaker dat ik geen cash bij me heb, maar het wel ergens nog nodig heb. Pinnen is toch veel makkelijker.

    Aan de andere kant, Zwolle ga ik altijd op de fiets in, dus hier maakt het niet zoveel verschil voor me. 😉

Reageer