Landstede U-20 eerste finalist Final Four

To replace this placeholder, please upload the original image (D:/DOCUME~1/Sluiter/LOCALS~1/Temp/msoclip1/01/clip_image001.gif) on server and insert it in the document.
Landstede Basketbal U-20 heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het Final Four weekend in de ZBC hal. De equipe van Herman van den Belt heeft vooral in de eerste helft veel moeite met de defensie van EiffelTowers, maar na de thee komen de Zwollenaren ijzersterk terug (76-88).  Terwijl de ZBC hal langzaam vol druppelt, beginnen de jongste talenten van Landstede redelijk voortvarend aan de wedstrijd. De behendige Elias Bish en Ton Grit regisseren het spel van de Zwollenaren en zij helpen hun ploeg aan een snelle voorsprong. Daarna is het Eiffel dat de klok slaat. De verdediging van de Bosschenaren staat als een huis en geeft de aanvallers van Landstede weinig ruimte om toe te slaan. 

Officieel staat Eiffel Towers uit Den Bosch als thuisploeg genoteerd, in werkelijkheid kan vooral Landstede profiteren van de steun van een goed gevulde hal. Waar het publiek buiten de lijnen voor de nodige support zorgt, daar kan Landstede op het veld profiteren van een sterke Joost Jonk. De 19-jarige center is de enige met eredivisie-ervaring en dat is na de rust goed zichtbaar. De fysiek sterke Jonk pakt niet alleen in aanvallend opzicht de nodige punten mee, ook in de verdediging weet de center veel rebounds te pakken. Landstede buigt een achterstand van acht punten in het vierde kwart definitief om. Als de leeg gespeelde Jonk vervolgens naar de kant gaat, hebben de Zwollenaren weinig problemen om de opgedane voorsprong uit te spelen. Landstede speelt vandaag in de finale tegen Binnenland.
Door Fokko Ebbens.

Stichting Topsport Zwolle (Landstede Basketbal & Volleybal) organiseert het Final Four evenement voor eredivisie jeugdbasketbal in Zwolle. De Stichting organiseert dit evenement samen met de Nederlandse Basketbalbond (NBB). Bij de Final Four strijden de vier beste basketbalselecties van de landelijke U(nder) 20 en U(nder) 22 tegen elkaar. Zij strijden om het kampioenschap van Nederland.

Artikel delen:

Reageer