Voorbeschouwing VV Berkum – CSV Apeldoorn

Zwolle – VV Berkum zal zaterdag 24 maart thuis tegen CSV Apeldoorn proberen een vervolg te geven aan de winstpartijen van de afgelopen twee weken, maar krijgt bij die volgende poging om uit de gevarenzone te komen wel te maken met een tegenstander die nog mooie kansen heeft op de titel in de Hoofdklasse C.

“Het is een ploeg die nog volop voor het kampioenschap strijdt, dus die zullen niets weggeven. Ik denk dat het qua tactiek een soort schaakspel wordt, waarbij we zeker winstkansen zullen krijgen,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Wij hebben nu twee keer achter elkaar gewonnen, maar daar hebben we niets aan als we deze wedstrijd uit handen geven. En we moeten nu ook het thuispubliek eens wat meer laten zien dan we tot nu toe hebben gedaan.”

CSV Apeldoorn draait, na de degradatie van vorig seizoen uit de Topklasse, tot nu toe een goed jaar. De ploeg van trainer John van Loen staat nu op een vierde plaats met zeven punten minder dan WHC, maar de Apeldoorners hebben ook twee wedstrijden minder gespeeld dan de koploper en hebben de titelkansen dus nog vrijwel helemaal in eigen hand. CSV is in de loop van deze jaargang offensiever gaan spelen. Volgens een verslaggever van sportsite Voetbal op Zaterdag straalt het team nu rust uit en is het in staat om zijn momenten te kiezen. Dat zorgde na de winterstop voor ruime overwinningen tegen Drachtster Boys, Flevo Boys en Oranje Nassau. Daarna liep het even wat stroever en werden er punten gemorst door remises tegen Staphorst en VVOG. Afgelopen zaterdag won CSV echter op eigen terrein onbedreigd met 3-1 van DVS ’33, waarbij de gasten vrijwel geen kansen werden toegestaan. Jaap de Brouwer scoorde in dat duel twee keer, waarmee de Apeldoornse topscorer zijn seizoenstotaal op negen doelpunten bracht.

In oktober kreeg Berkum in de uitwedstrijd in Apeldoorn een schlemielig verlies met 1-0 voor de kiezen. In een van beide kanten slechte wedstrijd kreeg Berkum vijf minuten voor het slot een dot van een kans om de winst naar zich toe te halen maar die mogelijkheid werd verprutst. Toen het op 0-0 leek uit te draaien ging CSV in blessuretijd alsnog met de winst aan de haal nadat een afgeslagen bal uit de rebound werd binnengewerkt. “Dat was niet de eerste keer dat ons dat dit seizoen gebeurde en helaas ook niet de laatste. We hebben nu dus wel wat goed te maken na dat zure verlies in Apeldoorn,” beseft Chris van der Meulen.

De wedstrijd tussen Berkum en CSV Apeldoorn op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.E. ter Brake uit Dedemsvaart.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer