Eerste boek van Hans La Faille voor Johan Derksen

Zwolle – Donderdagmiddag werd bij Waanders boekverkopers het boek Showbizz blues van Hans la Faille gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Johan Derksen, ex-manager van Cuby, uitgever en vriend van de auteur.

22-03-2012__hans_la_faille_boek_showbizz_blues_04_.jpg

Showbizz blues vertelt het verhaal van Hans la Faille, destijds drummer van Cuby and the Blizzards, de band van de onlangs overleden Harry Muskee. Het is een schelmenboek vol herinneringen aan de roemruchte jeugd in de jaren vijftig en zestig. Herman Brood, Blues Dimension, Sweet d'Buster, Rob Hoeke en Flavium, allemaal namen die langskomen in dit boek.

22-03-2012__hans_la_faille_boek_showbizz_blues_01_.jpg

22-03-2012__hans_la_faille_boek_showbizz_blues_05_.jpg

22-03-2012__hans_la_faille_boek_showbizz_blues_02_.jpg

22-03-2012__hans_la_faille_boek_showbizz_blues_03_.jpg

Op vrijdagavond 27 april 2012 krijgt La Faille de sleutel van Hedon. Hij verzorgt daar met tal van (jonge) artiesten swingende blues en een boekpresentatie. Gratis!

Het onverwachte overlijden van Harry Muskee heeft recentelijk een einde gemaakt aan de succesvolle carrière van Cuby and the Blizzards. De band waar Hans la Faille zo’n 4 decennia deel van uit maakte.

Drummer Hans la Faille, jeugdvriend en bandlid van Herman Brood, vormde jarenlang met bassist Herman Deinum het het legendarische rhythmtandem voor o.a. Blues Dimension, Sweet d’ Buster en Cuby and the Blizzards. Hij is bovendien schrijver van het op 22 maart te verschijnen boek Showbizz Blues. Met zijn vriend en medemuzikant Bert Vrieling mijmert hij al enige tijd over een muzikale doorstart.

Ze denken aan “donkerbruine” R&B en blues leunend op drie vrouwenstemmen in combinatie met Vrieling’s doorleefde strot. Ze besluiten om Hans la Faille's Showbizz Bluesband te formeren. Maar liefst vier jonge vrouwelijke talenten ondersteunen deze band. Het zijn bassiste Ilse de Vries en in de vocalgroep Nienke de Groot, Nadine Braam en Marloes van Ommen. Hammondvirtuoos Leon Kuijpers, gitarist Alex Buiting en vocalist/harmonicaspeler Bert Vrieling complementeren het geheel.

Op deze avond laat Hans la Faille op verrassende wijze zijn net verschenen boek presenteren. Marloes van Ommen (Voice of Holland) zingt solo, Ralph de Jong trakteert het publiek op stampende Mississippi Blues en rapper Typhoon laat zich op die avond van een heel verrassende kant zien! De kakelverse Hans la Faille's Showbizz Bluesband zal zich ook presenteren en ze zijn er trots op om in home-town Zwolle, hun onvervalste, swingende blues te mogen spelen.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat boek heb ik gelijk maar gekocht en Hans heeft het voor me gesigneerd, het leest als n trein met lekker herkenbare stukjes jeugdsentiment, vooral als het over de Pierik en Assendorp gaat, een feest der herkenning! :):):)

Reageer