Gemeente Zwolle vernieuwt website

Zaterdagmorgen 12 mei 2007 is de vernieuwde website van de gemeente Zwolle www.zwolle.nl online gegaan. Zonder noemenswaardige problemen of onderbrekingen heeft het i-team van de afdeling communicatie van de gemeente er voor gezorgd dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een belangrijke update van de Zwolse site is geplaatst.

Voor de regelmatige bezoeker aan de site zal het even wennen zijn, omdat alle informatie op een andere plaats terecht is gekomen. Naast die andere ordening valt ook de nieuwe opmaak op. Deze is geheel in overeenstemming met vorm en kleuren van de Zwolse huisstijl.

Met de nieuwe manier waarop de website is ingedeeld, wordt het u gemakkelijker gemaakt om uw weg te vinden. Via de homepage kunt u op meerdere manieren aan de informatie komen. Zoekt u informatie over een product of dienst van de gemeente dan kiest u voor loketten. Wilt u alle informatie over een thema bij elkaar zien, dan kiest u voor de thematische ordening. Natuurlijk kunt u ook via de zoekmachine informatie op de site zoeken. Tot slot wijzen speciale fotoknoppen en een snelmenu naar belangrijke, of actuele onderdelen op de site.

Thematische indeling
De grootste verandering op de website is de indeling op thema. Per thema (zoals het thema ‘bouwen & wonen’) zijn onder meer de actuele informatie, producten, veel gestelde vragen en projecten van het thema bij elkaar geplaatst. Vanzelfsprekend komt het voor dat sommige webpagina’s onder meerdere thema’s thuishoren. In dat geval wijzen links de weg naar de juiste plaats op de site.

Dienstverlening
De aanpassing van de site maakt het voor de gemeente mogelijk om meer diensten via de site te verlenen. De komende maanden zult u dan ook meer producten via de site kunnen aanvragen. Daarbij kunt u denken aan het aanvragen van een uittreksel of het doorgeven van een verhuizing. Zwolle werkt er samen met andere gemeenten aan om de mogelijkheid van digitale afhandeling daarvan te bewerkstelligen.

Toegankelijkheid
Ook personen met een visuele handicap hebben baat bij de veranderingen op www.zwolle.nl. Met het aanpassen van de website, worden grote delen van de site toegankelijker gemaakt voor personen met een visuele handicap. Hun braillemachine interpreteert de informatie gemakkelijker.

Artikel delen:

Reageer