Regionale Energiespelshow West-Overijssel

Zwolle – Donderdagochtend 29 maart vindt in het provinciehuis van Zwolle de Regionale Energiespelshow plaats. De Energiespelshow maakt deel uit van het programma Scholen krijgen energie waaraan 25 basisscholen uit West-Overijssel deelnemen.

De leerlingen van deze scholen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan energiebesparing en duurzame energie. Ze bezochten de energiecentrale Harculo, Het Natuurlijk Huus, het Earthship en de windmolens bij Staphorst. Ook hebben ze gezocht naar manieren om thuis en op school energie te besparen. De scholen worden daarbij ondersteund door een energieadviseur van GDF SUEZ Energie Nederland. Deze ochtend presenteren de scholen hun voorlopige resultaten en maken zij kans op mooie prijzen. Scholen hebben van hun project een leuk filmpje gemaakt. Iedereen kan een stem uit brengen op zijn favoriete filmpje tot woensdag 28 maart 12.00 uur. Het filmpje dat de meeste stemmen weet te verzamelen wint. Op www.jijenoverijssel.nl staan de ingezonden filmpjes.

De scholen hebben ook een Energierapport opgesteld. Daarin doen zij verslag van de activiteiten en de energiebesparingsplannen. De ingezonden rapporten zijn beoordeeld op originaliteit en effectiviteit van de plannen. Drie rapporten zijn genomineerd en worden tijdens de Energiespelshow met een pitch door de scholen gepresenteerd. En dan is er nog een spannende Energiequiz. Met steun van hun wethouders gaan de scholen met elkaar de strijd aan over hun kennis op het onderwerp energie.

Een aantal scholen die aan het project deelnemen heef zonnepanelen op het dak liggen. Met de educatieve materialen van het project leren leerlingen wat duurzame energie is en wat de voordelen van deze vormen van energie zijn ten opzichte van het gebruik van fossiele brandstoffen. Het educatieve programma www.scholenkrijgenenergie.nl is gratis beschikbaar voor de basisscholen. Scholen krijgen Energie is een project van Natuur en Milieu Overijssel. Het is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Provincie Overijssel, de deelnemende gemeenten, De Stentor en GDF SUEZ Energie Nederland.

Artikel delen:

Reageer