Gastvrij Zwolle trekt steeds meer bezoekers

Zwolle – Meer en meer bezoekers ontdekken gastvrij Zwolle. De Overijsselse hoofdstad verleidde in 2011 meer bezoekers om naar de stad te komen. Misschien nog wel aansprekender is dat die gasten ook váker een bezoek aan Zwolle brachten.

05-05-2011_park_wezenlanden_05.jpg

Het groeiende aantal bezoekers is een eerste resultaat van de gezamenlijke inzet van de stad om gastvrij Zwolle te promoten. Inzet is uiteindelijk om tot de top van gastvrije binnensteden in Nederland te behoren. Uit onderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat Zwolle in 2011 in totaal bijna anderhalf miljoen bezoekers van buiten de stad heeft ontvangen. Het totale aantal bezoeken was vorig jaar veel groter, ruim vier miljoen. Een teken dat bezoekers vaker terugkomen. Ten opzichte van 2007 is het aantal bezoeken aan de Overijsselse hoofdstad in 2011 met bijna tien procent toegenomen. Dat is bijzonder, omdat vergelijkbare steden (Arnhem, Den Bosch, Breda) in diezelfde periode de bezoekersaantallen en het aantal bezoeken fors af zagen nemen.

Ambassadeurs

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle durft de stelling aan dat de stad de toenemende belangstelling verdient: “Sinds enige tijd zetten we als gemeente met de partners in de stad – met name Koninklijke Horeca Nederland, CityCentrum, het Directeurenoverleg Kunst en Cultuurinstellingen en de Kamer van Koophandel – gezamenlijk de schouders eronder om Zwolle blijvend in de top van de meeste gastvrije steden van Nederland te brengen. Die vereende kracht begint vruchten af te werpen.”

Zelfbewustzijn

Meijer voegt daar aan toe: “Sinds een aantal jaren zie je een nieuw zelfbewustzijn in onze stad. Zwollenaren wisten al langer dat we in een prachtige stad leven met veel kwaliteiten. Maar we durven dat nu ook met trots uit te venten. We worden steeds betere ambassadeurs voor Zwolle – en dat enthousiasme werkt.”

Aantrekkelijker

Meijer wijst verder op de vele ontwikkelingen die de Overijsselse hoofdstad voor de eigen inwoners maar zeker ook voor bezoekers steeds aantrekkelijker maakt. “De kwaliteit van leven is hier hoog, en wordt de komende periode alleen maar hoger. Bijvoorbeeld door de aanpak van de binnenstad, ons nieuwe evenementenbeleid en de uitbreiding van museum De Fundatie. Bovendien zorgt de komst van de Hanzelijn en de aanpak van onze belangrijkste verkeerknelpunten voor een nog betere bereikbaarheid.”

(Inter)nationaal

Ook (inter)nationale evenementen hebben vaker en vaker plaats in de hoofdstad van Overijssel. Deze zomer is er een groot internationaal culinair festival, en is Zwolle gastheer van diverse muziekfeesten zoals bijvoorbeeld RTL Viert De Zomer. Ook grotere sportevenementen zoals het EK skeeleren zorgen voor veel bezoekers.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer