Lichaam gevonden in Stadsgracht van Zwolle

Zwolle – In de Stadsgracht van Zwolle, tussen twee woonschepen nabij de Isala Klinieken locatie Wezenlanden, is vrijdagmiddag rond 12.30 uur door twee vissers een levenloos lichaam van een man gevonden. De persoon werd door de brandweer van Zwolle uit het water gehaald. Groot Wezenland werd voor enige tijd afgesloten voor het verkeer.

23-03-2012_man_uit_het_water_gehaald_groot_wezenland_03_.jpg

UPDATE: Een 31-jarige Zwollenaar is op vrijdagmorgen 23 maart omgekomen bij een noodlottig ongeval. De man kwam door nog onduidelijke oorzaak in de stadsgracht terecht. Zijn lichaam werd rond 12.30 uur door vissers aangetroffen. Gedurende het onderzoek werd de man door familieleden als vermist opgegeven. De man was ’s ochtends vroeg op de fiets van huis vertrokken maar was niet bij zijn werk aangekomen. Onderzoek wees uit dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

23-03-2012_man_uit_het_water_gehaald_groot_wezenland_01_.jpg

23-03-2012_man_uit_het_water_gehaald_groot_wezenland_02_.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ja dit was wel even schrikken bij de eerste inworp van deze vis middag….
  We gingen er van uit een leuke en ontspannen middag te hebben.

  We hopen dit dan ook nooit meer mee te maken……

  Groet,
  Jasper Jansen.
  (1 v/d bovenstaande sportvissers.)

 2. Ik ben even niet jaloers op Jasper (en anderen) die even wilden vissen. :'(
  @IK – je hebt meer details? ik ben keer op keer benieuwd hoe dit soort zaken nu voor kunnen komen.

 3. UPDATE: Een 31-jarige Zwollenaar is op vrijdagmorgen 23 maart omgekomen bij een noodlottig ongeval. De man kwam door nog onduidelijke oorzaak in de stadsgracht terecht. Zijn lichaam werd rond 12.30 uur door vissers aangetroffen. Gedurende het onderzoek werd de man door familieleden als vermist opgegeven. De man was ??s ochtends vroeg op de fiets van huis vertrokken maar was niet bij zijn werk aangekomen. Onderzoek wees uit dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

 4. De man was rond zes uur vanochtend van huis gegaan om naar zijn werk bij de Wezo te gaan. Daar kwam hij niet aan. Net op het moment dat de dode man uit de stadgracht werd gehaald, kreeg de politie een melding van zijn vermissing. De politie is een paar uur op zoek geweest naar zijn vader, die in Zwolle een zoektocht naar zijn zoon hield.

 5. Bah, wat een naar bericht. En de wanhoop van de vader die al een paar uur aan het zoeken was naar zijn zoon.
  Familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van jullie verdriet.

Reageer