Peter Rechsteiner aanwinst voor Blue Dew

Zwolle – De Zwolse folkband Blue Dew heeft een nieuwe muzikant in haar gezelschap! Peter Rechsteiner zal Blue Dew gaan vergezellen bij haar theateroptredens in het nieuwe seizoen 2012-2013. Peter Rechsteiner neemt hiermee de plek in van Marius Klein die in januari 2012 Blue Dew heeft verlaten.

Peter Rechsteiner zal gaan meespelen in bestaande voorstellingen van Blue Dew zoals Little Whisky Child en Roasted Barley. Peter Rechsteiner voegt hiermee een flink aantal instrumenten toe aan Blue Dew, daar hij thuis is op gitaar, bouzouki, mandoline, bodhran en keyboard. De komende maanden zal al het repertoire worden ingestudeerd. Daarnaast wordt er gewerkt aan de nieuwe voorstelling The Fair-Haired Boy die in het nieuwe theaterseizoen haar première heeft.

Peter Rechsteiner
Peter Rechsteiner is in de folkwereld geen onbekende. De afgelopen jaren is hij lid geweest van de folkformatie Fling en heeft daarmee een grote theatertournee gedaan. Peter deed zijn intrede in de folkwereld met zijn Ierse folkband Coracle. Met deze band werd onder andere getoerd in Engeland en Denemarken. Daarna startte Peter met zijn vrouw de succesvolle Ierse folkband Shannon, die zo’n negen jaar heeft bestaan. Naast de komende optredens met Blue Dew is Peter ook te zien bij Simply Green en in het duo Cavendish.

Blue Dew
Blue Dew bestaat sinds januari 2012 uit muzikanten Wendy van Zomeren (viool), Pim Leutholff (gitaar, banjo en bodhran) en verteller/muzikant John Beumer (contrabas en mondharmonica). Blue Dew treedt op met voorstellingen waarin zij haar muziek combineert met Ierse verhalen, zoals Little Whisky Child, een voorstelling waarin een speelfilm wordt vertoond, live-muziek gespeeld en een verhaal verteld dat zich afspeelt ten tijde van de Amerikaanse drooglegging.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer