Be Quick'28 grijpt laatste strohalm

Zwolle – Be Quick'28, dat in de Eerste klasse D stijf onderaan bungelt, moest zaterdagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen concurrent DZC '68 spelen. Het degradatieduel eindigde in een 3-2 overwinning voor de Zwollenaren.

beq2.jpg

Be Quick startte de wedstrijd goed. De gastheren lieten veel strijdlust zien, en dat was ook wel nodig gezien het degradatiespook dat op de loer ligt. De Zwollenaren gingen met 2-0 de rust in door doelpunten van Thomas van den Berg en Nima Shimeri. Sander Bolt scoorde in de tweede helft het derde doelpunt voor Be Quick. Naar het einde van het duel toe werd het nog spannend, maar Be Quick kon de drie punten in Zwolle houden. Maar door de winst zijn de rood-zwarten er nog lang niet. Het Doetinchemmer DZC staat nog altijd 4 punten boven Be Quick. Volgende week moet Be Quick'28 uit naar streekgenoot DOS Kampen. Die wedstrijd moet eigenlijk gewonnen worden!

beq5.jpg
De aanleiding voor een strafschop vanwege hands…

beq6.jpg

beq4.jpg
Er viel weer een keer iets te vieren…

Het was een helse verlenging die maar liefst negen minuten duurde, maar het wankelende Be Quick trok de punten toch over de streep. Felbegeerde punten,  want na wedstrijden lang niets te hebben gepakt, was dit toch een flinke opsteker voor spelers en begeleiding.

Be Quick mag dan in de hoek zitten waar de klappen vallen. Datzelfde geldt ook voor DZC, dat met een heel jonge ploeg in de weide komt. De Be Quickers met een geoefend oog ontwaren op de bank van DZC bovendien ook nog een oud-trainer: Tino Stoop.

Be Quick begint degelijk aan de wedstrijd. Het geeft weinig weg, maar creëert in het begin nog niet veel. Pas in de 19e minuut is er vuurwerk als een schot van Cas Duiker net naast gaat. Even later is het alsnog raak. Een diepe bal van Taco Reijnen bereikt Cas Duiker en die geeft een voorzet op maat op Nima Shimeri:  1-0. In de 30e minuut is Be Quick alweer de club in bonus:  na een handsbal verzilvert Sander Bolt  een penalty : 2-0. Vooral rond de 39e minuut kan Be Quick de stand een nog zonniger aanschijn geven. Binnen twee minuten krijgen Buimer, Shimeri en Oosterhof grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

beq3.jpg

Direct na de pauze komt Be Quick echter met de schrik vrij. Keeper Neplenbroek moet handelend optreden bij een goede kopbal  van Tolgahan Yayla. DZC toont daarmee aan dat ze allerminst geslagen is. Het dringt aan, terwijl ook Be Quick op zoek gaat naar een doelpunt. En Be Quick slaagt daar ook in. Een uitgespeelde aanval in de 56e minuut bezorgt de bal in de voeten van Thomas van den Berg en die schuift de 3-0 binnen.

Wie denkt dat het verzet van DZC gebroken is, komt bedrogen uit. En bij het piepjonge Be Quick is de pijp een beetje leeg. In de 69e minuut is het Jeroen in ’t Veld die de 3-1 op de borden zet. De verdediging van Be Quick staat hier duidelijk even niet op te letten. Het doelpunt heeft iets van een weggevertje.

De laatste 30 minuten (inclusief 9 minuten blessuretijd) kent twee gezichten. Het eerste gezicht is dat van DZC  dat veerkracht toont en in de 82e minuut ziet dat Hentenaar de 3-2 binnenschiet. Niet onfortuinlijk, want keeper Neplenbroek gaat niet helemaal vrij uit.

Het tweede gezicht is de rol van Thijs Coenders die in de 67e minuut invalt en Be Quick eigenlijk al direct naar 4-1 kan schieten. Diezelfde Coenders krijgt in het restant van de wedstrijd, inclusief een onthutsend lange blessuretijd, nog drie kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Het lukt echter niet.

beq1.jpg

Maar Be Quick wint en positief is natuurlijk ook  dat Be Quick vandaag een tiental goede kansen krijgt om een doelpunt te maken. Dat is lang niet meer voorgekomen.  Waarschijnlijk was dit ook het jongste Be Quick elftal dat ooit tussen de lijnen stond. De naar Alcides vertrekkende Thomas van den Berg is net 20 jaar geworden en is daarmee de op twee na oudste speler in de startopstelling.

Interim-trainer William Bakker ziet dat zijn team steeds verder opkrabbelt na een moeizame periode en is dan ook blij met de punten:  “We zijn toch al met een goed gevoel uit Zutphen teruggekomen en dat hebben we doorgetrokken met de trainingen. Gelukkig loopt het vandaag goed af. We begonnen tactisch goed en wonnen veel duels. Dan kom je ook aan voetballen toe. Alles bij elkaar hebben we veel gegeven vandaag. Toen DZC in de tweede helft kwam opzetten, zag je dat het beste er wel af was. Toch heb ik in het laatste deel van de wedstrijd ook genoten van het team. We stonden onder druk maar hebben er met z’n allen  voor geknokt.”

Opstelling Be Quick: Bram Neplenbroek, Marnix Teensma, Eric Nawijn, Taco Reijnen, Rik Reuvekamp, Thomas van den Berg, Sander Bolt, Bas Buimer, Frank Oosterhof, Nima Shimeri (85. Jeroen Stadler) , Cas Duiker (67. Thijs Coenders). 

beq7.jpg

beq8.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer