Kansloze nederlaag WVF in Barneveld

Zwolle – Zaterdagmiddag moest WVF aantreden tegen de koploper SDVB uit Barneveld. En waar vorige week voor WVF een einde kwam aan een mooie reeks, twaalf wedstrijden op rij ongeslagen,haalde de koploper slechts 1 puntje uit de laatste 2 wedstrijden en voelt het de hete adem in de nek van de achtervolgers. Op een prachtige zonnige dag en een mooi kunstgrasveld lag de druk bij SDVB. Immers WVF had voor aanvang van deze wedstrijd slechts 6 verliespunten minder dan onze tegenstander. En waar WVF tevreden is met een eindklassering in de middenmoot, telt voor SDVB maar een ding en dat is promotie naar de hoofdklasse.

SDVB begon gretig aan deze wedstrijd en zette WVF vanaf het begin van de wedstrijd onder druk. Onder aanvoering van de nog immer fanatieke oud prof Dick Kooijman ging het vanaf het beginsignaal op zoek naar een voorsprong. Ze gingen vol overtuiging de duels aan en waren fysiek ijzersterk. WVF had het dan ook moeilijk met deze aanpak en kwam amper aan aanvallen toe in de eerste helft. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor WVF. Na een van de vele aanvallen van SDVB ramde Jeroen van Brummen de bal naar voren en na goed doorzetten van Rene Dorgelo kwam deze in balbezit en wist nog een voorzet te geven die helaas gemist werd door Bjorn Rellum. Dit was voor SDVB nog meer reden om extra gas ricting het WVF doel te geven.

Bij de eerste goede kans voor SDVB kon Mike, door goed uit zijn doel te komen nog redding brengen. In de 13e minuut kwam SDVB op voorsprong na een pass van achteruit speelde spits Koen Faber zich knap vrij en gaf Mike met een schitterende lob het nakijken. Kort daarop was het Robbert Jan Stals die met een perfecte sliding de bal van de doellijn haalde en raakte Mike geblesseerd bij een lange pass waarbij hij behalve redding kon brengen ook geblesseerd raakte. SDVB was ontketend en als het draait bij deze ploeg dan zijn ze moeilijk te stoppen.

In de 24e minuut vond de eerste wissel bij WVF al plaats. Kevin werd eruit gehaald en werd vervangen voor Saba. Na deze wissel en een paar omzettingen binnen het elftal leverde dit direct een kans voor WVF op. Timon nam de bal goed aan en zijn doelpoging werd tot hoekschop verwerkt. SDVB was hier niet van onder de indruk en bleef het spel dicteren. Dit leverde in de 28e de 2-0 op, vanaf rechts werd een indraaiende voorzet door Marciano Mengerink fraai ingekopt. SDVB bleef aanvallen en WVF kon niet meer dan verdedigen. Vlak voor rust redde Mike nog bekwaam , door een bekeken schot van Mengerink over de lat te tikken, maar in blessuretijd werd het toch 3-0 en de wedstrijd beslist. Uit een vrije trap ter hoogte van de zestien krulde Marciano Aalders de bal over de muur in de kruising.

Vlak na rust werd het al snel 4-0. Na een paar combinaties binnen de zestien was het Marciano Mengerink die met een bekeken schot scoorde. Vrijwel direct hierna werd de geblesseerde Mike vervangen door Wibo van Dijk. Na een aantal goede reddingen van Wibo wist SDVB de voorsprong uit te bouwen naar 5-0. Uit een voorzet van Josha Bolks was het Oud prof Richard Haklander die koppend scoorde. Hierna nam SDVB gas terug en stelde het WVF in staat om nog wat terug te doen. Het was de ijverig en goed spelende Timon Beimers die uit een hoekschop van Richard Bouwmeester eerst voor 5-1 zorgde en niet veel later een goede voorzet vanaf links gegeven door Hessel Berends goed inkopte en daarmee de eindstand op 5-2 bepaalde. Geen schande overigens want SDVB in deze vorm is veruit de beste ploeg in deze klasse. Dit ei was niet te pellen!!!

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer