Crash van helicopter bij Lichtmis

Zwolle – Op zondagmiddag 25 maart rond 14.45 uur is een helikopter , bestuurd door een 52 jarige piloot, bij het opstijgen te water geraakt in een vijver aan de Lichtmisweg.

250302012_crash_heli_4.jpg

De drie inzittenden, twee volwassenen (52-jarige piloot uit Poeldijk en een 41-jarige man) en een  9-jarig kind, bleven ongedeerd en hebben zichzelf in veiligheid kunnen stellen. Zij werden aan de kant opgevangen door personeel van het nabij gelegen Hotel De Koperen Hoogte. De helicopter is in beslag genomen door het KLPD en zal onderzocht worden. Een firma gespecialiseerd in het opruimen van olie op water is ingeschakeld om de olie op te vangen. De helicopter was vanuit Lelystad opgestegen en zijn voor een korte lunch geland bij De Koperen Hoogte. Na de lunch wilden ze terug keren naar lelystad. Dit ging echter niet geheel volgens plan. De piloot begon vrijwel direct na het opstijgen in een spin te raken. Hij probeerde nog om hem onder controle te krijgen maar dat lukte niet en wist zijn helicopter enkele meters van het terras af in het water te laten storten. Had de helicopter meer hoogte gehad en hij was meer richting het terras gevlogen, dan waren de gevolgen vele malen ernstiger geweest. Het Korps Landelijke Politiediensten doet onderzoek naar het ongeval.

250302012_crash_heli_5.jpg

250302012_crash_heli_8.jpg

250302012_crash_heli_2.jpg

250302012_crash_heli_6.jpg

250302012_crash_heli_1.jpg

250302012_crash_heli_7.jpg

250302012_crash_heli_9.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Update: zojuist is bekend geworden dat Hennie de akwaakkopter aan het uittesten was. De akwaakkopter is de nieuwste
  attractie van V.d. Most.

  😀

 2. @me ?

  Hennie van der Most, die ook eigenaar is van de Koperen Hoogte. Van der Most zat zelf niet in het toestel. Het Korps Landelijke Politiediensten doet onderzoek naar het ongeval

 3. ben wel zeer benieuwd naar de oorzaak van dit ongeluk. wind lijkt mij niet echt aan de orde. ook zon zou geen issue mogen zijn (zonnebril cq vizier)
  kortom: ben benieuwd en wat betreft de sensatiepers: ach ja ……

 4. Ook benieuw naar de oorzaak. Eens met

  Bericht door Merekf03, op 25 maart 2012 om 18:11
  RTV Twente heeft hier in de regio ook helemaal niets te zoeken!!

  😀

  Zwaar tegen sensatiepers als De TeleTroepToeTerT, in dit geval maakt Henny zelf vast ook wel gebruik van de sensatie pers. Maar uh,

  Zwolle was wel aardig in het landelijk nieuws gister.
  – Crash
  РBrand in studentenwoning die h̩̩l anders af had kunnen lopen!
  – Michel Mulder en daarmee de hele sportieve familie 😀

 5. De helikopter die zondag neerstortte bij een hotel-restaurant van zakenman Hennie van der Most uit Gorssel, wordt vanochtend met speciale airbags gelicht. Dat meldt het KLPD.

  Er zaten twee volwassenen en een kind in de helikopter, die volgens de politie ongedeerd bleven. Van der Most zelf was zelf niet aan boord.

  De helikopter belandde in een vijver bij restaurant De Koperen Hoogte in Zwolle. Het KLPD onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

 6. Vader en zoon Ottevanger zijn maandagochtend zelf getuige van het ophijsen van de gecrashte helikopter. Uit het gedeukte en beschadigde toestel kunnen ze hun eigen bezittingen nog halen, alles natuurlijk doornat en niet meer bruikbaar. Zondag konden de twee, samen met de piloot, zichzelf in veiligheid brengen na de crash. Een nat pak en ongelofelijk geschrokken is eigenlijk alles wat ze aan het ongeluk over hebben gehouden. Zoon Pepijn heeft ondanks alles goed geslapen vannacht, maar vader Ottevanger heeft geen oog dicht gedaan en beleefde de crash steeds opnieuw. De helikopter is door het KLPD in beslag genomen en de komende weken wordt onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak.

Reageer