Feestelijke lentemarkt bij de Schellerhoeve

Zwolle – Bij wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle Zuid warenb zondagmiddag verschillende activiteiten. Er was een zadenruilmiddag, er was aandacht voor het onderwerp ecologische tuin en waren er activiteiten van de RIBW IJssel-Vecht op het plein. Verder was er voor de kinderen schminken, muziek, waren er imkers en was er een springkussen. Het was gezellig druk in het Schellerpark. Jong en oud genoot van de activiteiten en het mooie weer.

schellerhoeve_2.jpg

Het moestuinseizoen staat weer op het punt los te barsten. De fanatieke tuiniers hebben natuurlijk al lang hun zaaigoed in huis of zelfs al in de grond. Om tuinders uit Zwolle en omgeving de kans te geven nog net die ene soort te bemachtigen of om eens wat nieuws in de tuin te proberen, organiseerde Transition Town Zwolle een zadenruilmiddag op de Schellerhoeve. Mensen konden hier zonder tussenkomst van geld onderling hun zaai- en plantgoed uitwisselen. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en gezelligheid. Of het nu groenten, kruiden of bloemen waren, alles kon geruild worden Daarnaast kon ook poot- en plantgoed geruild worden.

schellerhoeve_4.jpg

schellerhoeve_6.jpg

schellerhoeve_1.jpg

Transition Town is een stad of dorp welke zelfvoorzienend is wat betreft voedsel en energie. TTZwolle wil dit graag bereiken voor Zwolle en organiseert daartoe regelmatig activiteiten om het TT gedachtegoed te verspreiden en realiseren. Meer informatie: http://zwolle.transitiontowns.nl/.

schellerhoeve_3.jpg

schellerhoeve_5.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer