Nico Dijkshoorn sluit Boekenweek af in Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag was literair fenomeen Nico Dijkshoorn te gast in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat. De schrijver van het Boekenweekessay Verder alles goed, verkende in het literaire programma op onnavolgbare wijze de chemie van de vriendschap, beantwoordde vragen en signeerde zijn boeken.

img_8310.jpg

Wat schrijf je wanneer aan wie als je radeloos op bed zit in een kamer net buiten het centrum van Madrid? Bij wie huil je uit en wie scheld je de huid vol? In Verder alles goed schrijft de ‘lieve ik’ aan de ‘beste jij’s’. Op hilarische en onnavolgbare wijze verkent Nico Dijkshoorn in het Boekenweekessay de chemie van de vriendschap aan de hand van brieven en ansichtkaarten.

img_8317.jpg

img_8325.jpg

img_8330.jpg

Nico Dijkshoorn

Jarenlang was Dijkshoorn medewerker van de bibliotheek in Amstelveen. Maar in enkele jaren tijd heeft de schrijver, columnist, dichter en muzikant zich ontpopt tot een literair fenomeen waar niemand nog omheen kan. Zijn oudste fans kennen hem onder het pseudoniem P. Kouwes van de columns die hij sinds 1999 op internet schreef.

Via kranten (de Volkskrant , de Pers), tv (Draadstaal, De Wereld Draait Door), radio (Giel Beelen), internet (meer dan 125.000 mensen volgen hem op Twitter) en tijdschriften (Hard gras, Voetbal International) groeiden zijn reputatie en bereik hand in hand.Nico Dijkshoorn debuteerde in boekvorm met de dichtbundel Daar schrik je toch van: de eerste duizend gedichten; het werd een bestseller. Net als vervolgens de roman De tranen van Kuif den Dolder en de verhalenbundels Dijkshoorn en Kleine dingen. Onlangs verscheen Nooit ziek geweest, waarin Dijkshoorn door de ogen van zijn alter ego Nico scènes uit het huwelijk van zijn ouders beschrijft. Ook dit boek blijkt opnieuw zeer succesvol te zijn.

Boekhandel Waanders was zondagmiddag aanwezig met een speciaal geselecteerde boekentafel. Uiteraard was er ook gelegenheid om een boek te laten signeren door de schrijver.

img_8326.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer