Jongetje opgesloten in kooi aan Werkerlaan

Zwolle – Zondagavond rond de klok van 19.00 uur werd de brandweer van Zwolle opgeroepen voor een lichte beknelling van een persoon aan de Werkerlaan. Aan de straat in Stadshagen bleek al snel dat een jongetje in een kooi van ijzerwerk was geklommen en er niet meer uit kon komen.

250302012_jongetje_vast_3.jpg

Een voorbijganger zag het jongetje en vroeg aan zijn aanwezige vriendjes of zij zijn ouders konden waarschuwen. Dit duurde erg lang, en dus belde de voorbijganger het noodnummer 112. Het gevolg was dat de brandweer en politie met loeiende sirenes ter plaatse kwamen. De moeder was inmiddels ook op de plek van het voorval. De brandweer wist het jongetje in 5 minuten te bevrijden door het gerbruik van 2 ladders. Het jongetje was niet gewond. Hij had alleen een gaatje in zijn hand en een deuk in zijn ego. Als troost mocht het jongentje wel even plaats nemen in de brandweerwagen. De moeder wist niet hoe vaak ze de voorbijganger moest bedanken. Het hekwerk stond om een betonnenplaat heen waar schroefdraad uit stak, voor het bouwen van een mast. Op deze plaats gebeuren vaker vernielingen volgens de melder.

250302012_jongetje_vast_1.jpg

250302012_jongetje_vast_2.jpg

250302012_jongetje_vast_4.jpg 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ben je blind ofzo? denk dat al zijn vriendjes hem wel herkennen…

  ontopic: 112 bellen voor een situatie als deze? even bij iemand aanbellen voor een ladder was te veel werk? Ik zie een heel peleton aan brandweermannen die er op gestuurd zijn voor deze 'klus' met politie en brandweer en ook nog met loeiende sirenes. Allemaal de uurtjes maken zeker…

 2. Wat een positief schrijven zeg. Ik ben blij dat het zo is gegaan. Weer een kindje gered. Probeer ook eens ergens positief op te reageren. Negativiteit is er al genoeg in deze wereld. En laat die uitroeptekens eens weg als je iets schrijft. Het is wel duidelijk dat het negatief bedoeld is.

 3. Hier was Moos 🙂 @ Moos, 2x postitief, 2x negatief in je reactie. Kun je wat concreter zijn, op welke zinnen/zinsdelen doel je? Meet dat 1 "!" ist verboten? 😮

  Of moeten we naar een "!"-vrij NL 😮 Mogen morgen de "?"'s ook niet meer 🙁

 4. @ Moos: Of ik zie ze over het hoofd, maar naar mijn weten zijn er in bovenstaande reacties geen uitroeptekens te vinden.
  Inderdaad wat overdreven om 112 te bellen, maar wat moet je anders? Ik heb niet het telefoonnummer van het politiebureau op zak en als ik een dergelijke situatie aantref wil ik toch wel graag iemand helpen. Ik kan me voorstellen dat de voorbijganger niet goed wist wat te doen. Je mag blij wezen dat deze persoon ?berhaupt heeft ingegrepen, liever met iets teveel "poespas" eropaf dan dat het jongetje voor langere tijd had vastgezeten.

  Gelukkig is het jongetje er slechts met de schrik vanaf gekomen.

 5. We hebben vroeger allemaal wel eens dingen gedaan, die we misschien niet hadden moeten doen (achteraf gezien). Nou, dat heeft dit jongetje ook gedaan en gelukkig werd ie gered, voor hetzelfde geld had ie er langer in moeten zitten. Goeie actie van de voorbijganger! Ik heb liever dat de brandweer hiervoor uitrukt ipv voor een kat in de boom, die er 9 van de 10 keer zelf weer uitklimt.:)

 6. Op zich vind ik dat er zeker wat voor te zeggen valt om hiervoor 0900-8844 te bellen in plaats van 112. Dat lijkt me vrij normaal.
  Maar nog beter was de suggestie om gewoon even bij een buurtbewoner een ladder te regelen.
  Prima, dat we elkaar helpen. Maar in zo'n geval al te snel 112 bellen zie ik niet als helpen. En ik ben wel benieuwd naar wat zo'n grapje "ons" kost!

  Als politie Ên brandweer met loeiende sirenes aan komen rijden lijkt me bovendien ergens iets in de communicatie mis gegaan.

Reageer