Ambeltleerlingen trainen met wethouder voor bergrit

Zwolle – Leerlingen van onderwijsinstelling de Ambelt gaan op donderdag 29 maart 2012 spinnen met de Wethouder van Sport van gemeente Zwolle, Gerrit Piek. Deze spinningclinic, die wordt gehouden bij Fit For Free te Zwolle, vindt plaats in het kader van het project waarbij leerlingen van de Ambelt op 12 mei 2012 de Alpe d’Huez gaan beklimmen. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Special Heroes, een ambitieus sportstimuleringsproject onder de vlag van het NOC/NSF.

07-02-2012_fit_for_free-spinning_clinic_02.jpg

Regionaal Projectleider Special Heroes Mark Leeflang: “Special Heroes is veel meer dan alleen de beklimming van Alpe d’Huez: het is een breed inzetbaar programma voor zowel binnen als buiten de schoolmuren. Aan onze uitnodiging om deel te nemen aan een training gaf de wethouder graag gehoor’’. Frits Prins, Bestuursvoorzitter van de Ambelt, is blij met deze ontwikkelingen: “Het is belangrijk dat onze leerlingen volop deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Sport is daarbij één van de mogelijkheden. En wat geweldig dat er nu de uitdaging is om de Alpe d’Huez te beklimmen. Dit wordt een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen.”

‘Op weg naar de top’
De leerlingen hebben inmiddels een aantal trainingen achter de rug in voorbereiding op ‘Op weg naar de top’. Zo staat er naast de spinningclinic op 29 maart nog een training op het programma op de Posbank bij Arnhem en gaan leerlingen een bezoek brengen aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle waar de leerlingen geld voor inzamelen. Op donderdag 10 mei 2012 staat het vertrek gepland. Op zaterdag 12 mei 2012 staat de beklimming op het programma, een dag later vertrekken de leerlingen weer richting Nederland.
Sponsors gezocht!
De leerlingen van de Ambelt die gaan deelnemen, zoeken zelf een sponsor. Leeflang: “Leerlingen gaan fietsen voor het goede doel. We hebben gekozen ‘voor onze buren’ van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Voor dit omvangrijke project is Special Heroes nog op zoek naar sponsors. Bedrijven die geïnteresseerd zijn, worden uitgenodigd om zich te melden. Als Ambelt zijn we in staat om iets terug te doen voor geïnteresseerden want we beschikken over een modern arbeidstrainingscentrum, waar we werkzaamheden kunnen verrichten in combinatie met een sponsordeal, overigens zonder commercieel belang. Dit maakt het interessant voor bedrijven want er is sprake van een win-winsituatie”. Voor meer informatie over dit project kan men mailen naar: leeflang@specialheroes.nl Zie ook: www.ambelt.nlDe Ambelt
De Ambelt is een school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs met ruim 2450 leerlingen en 850 medewerkers met locaties in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet, Kampen, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. De Ambelt biedt in deze regio ambulante begeleiding aan leerlingen in het regulier onderwijs. De Ambelt Academie verzorgt nascholing en de Ambelt Diagnostiek voert psychodiagnostisch onderzoek uit.

Artikel delen:

Reageer