Familie onthult Jan van den Bergweg in Park Frankhuis

Zwolle – Zondagmiddag is in Park Frankhuis door kinderen en kleinkinderen van de familie Van den Berg de naam van een nieuwe weg onthuld met de naam Jan van den Bergweg.

25-03-2012_frankhuis_krijgt_jan_van_den_begweg_03_.jpg

Bewoners van het buurtschap Frankhuis hebben alle middelen gebruikt om van de gemeente toestemming te krijgen om bij de ingang van het nieuwe Park Frankhuis, de weg die daar doorheen loopt te vernoemen naar een markante bewoner. Het betreft de vorig jaar overleden Jan van den Berg, die veel voor dit rustieke gedeelte van Zwolle betekend heeft. Frankhuis is een hecht buurtschap. Iedereen kent elkaar. Jan was één van de oudste bewoners en een markant figuur in Frankhuis. Jan was een echt buitenmens en altijd wel ergens in Frankhuis te vinden, op zijn land of bij het vee. Daarom noemde iedereen hem 'Boer Jan'. Wat nu het Park Frankhuis is geworden heette vroeger 'De Kolk'. Deze Kolk huurde de familie Van den Berg 25 jaar van de gemeente Zwolle, daar liepen de schapen, ezels en geiten. Jan heeft daar dus wel de nodige voetstappen staan. Het logische gevolg daarvan is dat deze weg in het park de Jan van den Bergweg is genoemd. De hele buurt heeft zich daarvoor ook sterk gemaakt. Tijdens Jan zijn ziekte was het hele buurtschap erg meelevend en begaan. Dat bleek wel bij de grote opkomst bij de onthulling van het straatnaambordje.

25-03-2012_frankhuis_krijgt_jan_van_den_begweg_06_.jpg

25-03-2012_frankhuis_krijgt_jan_van_den_begweg_04_.jpg

25-03-2012_frankhuis_krijgt_jan_van_den_begweg_05_.jpg

25-03-2012_frankhuis_krijgt_jan_van_den_begweg_02_.jpg

25-03-2012_frankhuis_krijgt_jan_van_den_begweg_01_.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Een leuk eerbetoon aan een inwoner van frankhuis bijzonder dat de gemeente daar ook eens aandacht aan besteed heeft door die persoon zijn naam daaraan te verbinden.Wil de familie hiermee ook feliciteren

Reageer