Vensters stadhuis veranderen in galerie

Zwolle – Binnenkort kunnen bezoekers van de Sassenstraat (gratis) genieten van kunst. De zijgevel van het stadhuis verandert namelijk tot vaste expositieruimte. In de vensters van het fractiehuis (begane grond) aan de kant van de Sassenstraat zijn de komende jaren kunstwerken te bewonderen van Cibap- en Landstedestudenten. Woensdag 28 maart aanstaande gaat de eerste expositie van start.

De exposities bestaan uit werken van studenten die in projectvorm worden gemaakt, vaak speciaal voor deze gelegenheid. De expositie kan bestaan uit driedimensionale stukken, foto’s en posters. Elke tentoonstelling is weer anders. Het thema van de eerste expositie is ‘architectuur’. Woensdag 28 maart markeren wethouder Filip van As, directeuren Sjoerd Ganzinga (Landstede MBO) en Coby Zandbergen (Cibap) samen met de uitvoerend studenten op symbolische wijze de start van de allereerste tentoonstelling.

Krachtenbundeling

Het plan voor de permanente galerie in de vensters is tot stand gekomen dankzij een krachtenbundeling van gemeente Zwolle, Cibap (Vakschool voor verbeelding) en Landstede MBO (Vormgeving & Entertainment). De etalages zijn een prima plek om een breed publiek kennis te laten maken met het werk van studenten.

Vier exposities per jaar

Gedurende zeven jaar wordt de expositie door de twee onderwijsinstellingen vier keer per jaar vernieuwd. Hiervoor ontvangen Cibap en Landstede MBO tezamen eenmalig een gemeentelijke startsubsidie. De werken blijven in eigendom van de scholen en kunnen na afloop verkocht worden. De opbrengsten daarvan kunnen vervolgens gebruikt worden als investering in toekomstige exposities.

Opfleuren

Het ‘aankleden’ van de etalages komt tegemoet aan de wens van de ondernemers in de Sassenstraat om de zijgevel van het stadhuis op te fleuren zodat de Sassenstraat aantrekkelijker wordt voor bezoekers.

Artikel delen:

Reageer