FC Zwolle verhoogt de prijzen voor tickets

Zwolle – FC Zwolle speelt voor het tweede jaar op rij bovenin de Jupiler League mee voor de prijzen. Dit seizoen ziet het er wederom goed uit voor ons team en hopen wij de stap naar de Eredivisie te kunnen maken. Net als in de voorgaande jaren, heeft de club in de afgelopen periode gekeken naar de prijsstelling voor de losse tickets en de seizoenkaarten voor het komende seizoen.

Voor de prijsopbouw is er gekeken naar het prijsniveau van vergelijkbare clubs en heeft de club zich als doel gesteld om bij een mogelijke promotie onze huidige seizoenkaarthouders voordeel te kunnen bieden ten opzichte van 'nieuwe' supporters. Het zijn onze huidige fans die ons de support geven om de stap omhoog te kunnen zetten. Dat willen wij respecteren en belonen, met name als we samen de stap naar de voor ons zo gewenste Eredivisie kunnen zetten.

Bij een promotie komen er andere tegenstanders naar Zwolle en zal er van de club weer een stap meer worden gevraagd op zowel sportief als operationeel niveau. Dit maakt dat wij voor het komende seizoen de volgende prijswijziging zullen doorvoeren:

Prijzen 2012/2013
– Handhaving Jupiler League: prijsindex verhoging van 4,25%
– Promotie naar Eredivisie:
* losse tickets : + 25%
* nieuwe seizoenkaarthouders: + 25%
* huidige seizoenkaarthouders: 2012/2013 + 12,5%, bij handhaving Eredivisie 2013/2014 + 12,5%

Deze prijsopbouw geldt voor zowel supporters als zakelijke kaarthouders bij verlenging vóór 1 juli 2012.

Gespreid betalen
FC Zwolle onderzoekt de mogelijkheid om haar supporters aan te bieden de seizoenkaart in twee termijnen te gaan betalen. Hiervan vervalt de eerste termijn in juni 2012 en de tweede termijn in december 2012. Wij verwachten hier op korte termijn een definitieve beslissing in te kunnen nemen. Ook richting onze zakelijke seizoenkaarthouders zal de club een aanbod doen om in termijnen de seizoenkaart te voldoen.

FC Zwolle verwacht met bovenstaand aanbod ook in het komende seizoen weer te kunnen rekenen op veel support in het stadion en stappen te kunnen blijven zetten richting een gezond financieel beleid. In de afgelopen jaren is de belangstelling voor onze thuiswedstrijden enorm gegroeid en de uitwerking hiervan is op en rond het veld te ervaren. Wij zijn trots op onze supporters en vertrouwen er op dat wij met hun support een mooi einde van dit seizoen krijgen en kijken uit naar wat het komende seizoen ons zal gaan brengen.

Artikel delen:
Reacties 54
 1. Laat ze eerst eens fatsoenlijk voetballen. Laatste wedstrijd zouden supporters de helft van het geld terug moeten krijgen. Wat een beroerde 2e helft.

 2. Wonnen wel met 3-0 en staan strak bovenaan. Om top voetbal te zien blijf je gewoon lekker voor de buis zitten en zap je langs Barca ofzo…

  Support gaan ze zeker krijgen aanstaand seizoen, nu al goed voor ruim 8000 supporters tegen laagvliegers als AGOVV. Volgend jaar kan het wel eens heel druk gaan worden.
  Zou mooi zijn als die tribunes dan ook gelijk naar beneden kunnen, zodat het wat meer sfeer gaat krijgen. Seizoenskaart gaat gewoon weer verlengt worden!

  Grt Peter

 3. Toen ze vorig seizoen geen kampioen werden, kregen de supportersmet een seizoens kaart toch ook geen geld terug …Maar als ze dit seizoen kampioen worden , worden de kaarten duurder,,

 4. Lekker dom gezwets weer hier jahoor en Zwolly,
  Juist slim gespeeld, 3-0 en daarna gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. Geen risico's meer nemen maar de punten veiligstellen.
  En ja hoor, logisch toch, als we kampioen worden spelen we namelijk in de ere-divisie. Ja inderdaad tegen Ajax en Twente enzo, en ja, dat kost iets meer centen maar als je het er niet voor over hebt blijf je toch lekker thuis!!

 5. Maar 25 euri voor topwedstrijden als Zwolle-NEC en Zwolle -VVV, ik ben er zeker weer bij …………..NOT!
  Ter vergelijking:Bij Borussia M'Gladbach zit je goedkoper op de lange zijde dan bij ons maar daar kijk je wel naar de top van de Bundesliga, een heel groot verschil zou'k zegg'n.

 6. Maar 25 euri voor topwedstrijden als Zwolle-NEC en Zwolle -VVV, ik ben er zeker weer bij …………..NOT!

  Wat is daar top aan?
  Je hoeft ook niet.

  Ter vergelijking:Bij Borussia M'Gladbach zit je goedkoper op de lange zijde dan bij ons maar daar kijk je wel naar de top van de Bundesliga, een heel groot verschil zou'k zegg'n.

  Dan ga je daar toch naar toe. Persoonlijk vind ik duits voetbal niet om aan te gluren.

 7. Hoelang zouden ze het vol kunnen houden in de Eredivisie dacht je.Nou als ze nu al moeite hebben om zich te handhaven in de Jupiler dan kunnen ze het daar wel vergeten volgend seizoen.En als de resultaten slecht zijn druipt het volk langzaam af en heb je zeker geen 8duizend man op de tribune.Geld voor betere spelers is er niet .En dan gaan ze de prijzen ook nog verhogen terwijl de mensen al zoveel moeten inleveren .Dat is geen goed beleid richting supporters.

 8. als supporter wil je toch het hoogst haalbare? Als je kampioen bent geworden verdien je ook een promotie. Het is wel te hopen dat er nieuwe sponsoren komen, maar met onze algemeen directeur denk ik dat dit wel goed komt.

 9. Ze hadden dit nooit de vorige maand in die slechte reeks doorgevoerd. Dat hadden de supporters niet gepikt op dat moment. Maar ook als er nu nog een slechte reeks komt (wat ik niet hoop). Opvallend is nu ook wel, dat FC Zwolle over de Eredivisie DURFT te praten. Moet ook wel, want ze gaan KAMPIOEN worden ๐Ÿ˜€

 10. De 12,5 % valt reuze mee hoor. Zal ongeveer tien tot vijftien euro extra zijn voor de seizoenskaarthouders. Minder dan een euro per wedstrijd. Zeer logische stap met volgend jaar Ajax, Feijenoord, Twente, AZ, ADO, Utrecht, PSV enz enz op het programma.

  Kampioenen!!

 11. Eens

  Bericht door Stadshagenees, op 27 maart 2012 om 09:54
  Schandalige prijsverhogingen in deze tijd, voetbalbestuurders; dom en opportunistisch volk…..

  vooral met opportunistisch . Maar in een tijd dat alles (ook echt alles duurder wordt….onze salarissen bevroren dreigen te worden…..ook nog een paar euri van supporters afhandig maken? Zou niemand het initiatief willen nemen om de spelers- en trainersalarissen in mooi NL te bevriezen?

  Dan hoeven tieners tenminste niet meer te dokken….het zijn wel dezelfde tieners die anno 2012 al 3,= voor een frisdrankie en een kleine 4,= voor een wijntje betalen op 1 van de mooie EN UITDAGENDE terrassen. Ook in het FC-stadion betaal je teveel voor de consumptiemunten!
  Die tieners die worden uitgekleed door de telecommaffia.

  De FC gaat hopelijk een klasse hoger. Dat is toch geweldig, maar moet de supporter daar voor betalen? Peter vindt het een logische stap….ik ook wel hoor: ze krijgen die toko toch wel 17x vol……..maar heeft de diehard, die ook vorig jaar het hele jaar voor jan l.. HOOPTE op promotie niet beter verdiend?

 12. @zwolleeder, vertel me een shoe jij aan dit prijsvergelijk komt? ik zie bergens prijzen van 25,00 euro op de lange zijde bij BMG of bij FCZ.

  Ik snap de drukte niet, natuurlijk gaan de prijzen omhoog, ik vind het super dat de trouwe seizoenskaarthouders worden beloond met een lagere verhoging voor twee jaar, de "nieuwe, succes" supporters zullen wat meer moeten betalen, ook terecht.

  Nog drie wedstrijden winnen en 1 gelijk en we zijn er ๐Ÿ˜€

 13. Iemand enig idee waar de prijsstijging aan uitgegeven wordt?

  Maar de voetbalwereld is natuurlijk zo opportunistisch als de sodemieter.
  – zijn de prijzen van consumptiemuntjes niet hoog?
  – Wie moeten er (buiten de selectie) allemaal betaald worden van de entreheffing?
  – Hoe rooskleurig sloot de FC de boeken in 2011?

  Als maatschappelijk boegbeeeld van de samenleving (als tak van sport waar oa door tv-rechten en radio-rechten) enorm veel wordt verdiend…..ZOU je toch het goede voorbeeld KUNNEN geven?

  De media volgt wel: graag!

  Wowwwww wat een koppen in de TeleTroepT, De JOHAN-3 VeeIe, De SensatorT, RTVTwente:

  FC ZWOLLE vraagt geen cent meer na promotie.

  * Ze zullen er (naast de intentie) wel niet de financiรซle middelen voor hebben ๐Ÿ™

 14. Ik persoonlijk vind het ook een behoorlijke prijsverhoging Edwin, voor dat geeltje ga je ook naar bv Feijenoord – NAC en dat is toch wel degelijk iets anders dan Fc Zwolle – Excelsior bv

  Wel denk ik dat er toch (mocht het gespreid betalen er door komen) veel nieuwe scc houders bij komen doordat die mogelijkheid dan geboden wordt.

 15. @ Willem: als jij weer het oude riedeltje van "onderscheid" tussen goedbedoelende en grof betalende supporters gaat opvoeren

  trouwe en de "nieuwe, succes" supporters

  pas ik ff: veel plezier allen ๐Ÿ˜‰

 16. Ik persoonlijk vind het ook een behoorlijke prijsverhoging Edwin

  Is de prijsverhoging dan hoger in vergelijking met de vorige promotie?

 17. Pfff ik ben niet zo goed met ouwe koeien Edwin haha dat was zowat in de vorige eeuw ๐Ÿ˜‰ Geen idee maar destijds zal ik het ook wel veel hebben gevonden…

 18. 25 gulden Natas….seizoentje jongerenrang destijds…eredivisie ๐Ÿ˜ฎ

  ok in de pre-historie maar toch….Als het nodig is komt Han er vast wel ff in ter bevestiging ๐Ÿ™‚

 19. Maak je niet druk ,ze worden toch geen kampioen ,(kost te veel)mocht het wel onverhoopt gebeuren liggen ze het volgende seizoen er weer uit ……En al die nep supporters zoals zwollenaar is back ,,,de naam zegt het al,,,(omdat ze boven aan staan ) succes droom lekker verder …

 20. lopen jullie weer fijn te zeiken.
  het is nooit goed met jullie, als we niet naar de eredivisie gaan is het niet goed, als we wel gaan is het ook niet goed!

  een als je een echte zwollenaar bent en je heb geld dan haal je gewoon weer een seizoenskaart en ga je niet lopen zeiken!

  en ja trouwens zwolle speelt niet al te goed, maar daar gaat het bij de ECHTE suppoorters al lang niet meer om als we maar WINNE.
  dan kunnen we eindelijk naar de eredivisie waar al zo lang op hebben zitten wachten
  maar als je het zelf beter kunt ga dan zelf in het veld staan!
  het zal je vies tegen vallen!

  wat maakt het trouwens uit hoelang we het vol houden als is het maar voor 1 jaartje! we kunnen niet van jullie zeggen dat jullie ooit in de eredivisie gespeelt hebben of wel dan

  hou dat facking gezeik voor je of maakt een site aan waar jullie fijn kunne zeike, maar niet hier, dit is alleen bedoelt voor positiefe mensen en geen negatiefe mensen,

 21. Die Dick kan er ook wat van: wat een geouwehoer zeg over die prijzen .
  Zou willen zeggen aan Dick ga ook eens naar die voetbal toe -en die andere betweters- dan betaalt de
  reguliere FC Zwolle fan uiteindelijke ook minder voor een kaartje.
  Het is typisch geouwebet over prijzen, 't is net de politiek , heel, HEEL goedkope kletskoek.>:(

 22. een als je een echte zwollenaar bent en je heb geld dan haal je gewoon weer een seizoenskaart en ga je niet lopen zeiken!

  Wat n onzin zeg! Dus jij loopt ook niet te zeiken omdat je ziektekostenverzekering omhoog gaat en je eigen risico ook? En zo kan ik nog wel meer voorbeelden opnoemen.

 23. @jahoor, troosteloos figuur ben je, bah. Jou glas is vast altijd half leeg.
  En voor jou informatie, ik ga naar Zwolle sinds 1982 dus houd je aantijgingen lekker voor je als je geen idee hebt en zomaar wat uit de losse pols roept.
  De trouwe bezoekers hier, zoals oa Dick, weten wel waar mijn naam hier vandaan komt en dat heeft niets met FCZ te maken.
  Prettig leven verder.

 24. @Natascha hoor je mij daar over het gaat over de voetbal niet over ziekte kosten! betrek er geen andere dingen bij, het gaat hier over een zwollenaar niet over de facking ziekte kosten,

  en nee daar klaag ik ook niet over…….;)

  maarja mensen zijn zielig omdat ze alleen maar kunne zeiken over wat ze niet goed vinden, want dat vind ik hier alleen maar terug.. of heb ik ongelijk?

  als je egt een SUPPOORTER bent maakt de prijs niet uit, dan heb je alles er voor over om je eige club te zien voetballen, maar blijkbaar hebben jullie daar geen fastant van!?

  niet zo als jullie hier, als goed gaat hoor je zie niet je ziet ze wel
  als het slecht met zwolle gaat dan hoor je ze wel maar je ziet ze niet,
  WAT VOOR SUPPOORTER BEN JE DAN!!!!!!!!!!?????

  volgens mij GEEN SUPPOORTER mensen zo als jullie lopen de boel alleen maar een beetje te verstieren, dus hou je mond als te zeike hebt of zet er wat positiefs neer;)

 25. Niet meer dan logisch dat de prijzen omhoog gaan daarmee zijn er meer mogelijkheden op de transfermarkt want kwaliteit kost geld en als supporter wil ik niet dat mijn club een pleefiguur slaat. Met andere woorden daar heb ik best een paar euro extra voor over.

  Mooi overigens dat daarbij de vaste supporters wat terug zien van hun trouwe support. Als seizoenkaarthouder ben ik het er volledig mee eens dat successupporters verhoudingsgewijs zwaarder worden belast dan de trouwe aanhang.

 26. Volgens mij worden er ook hogere kosten gemaakt. (meer risico wedstrijden ed.). Goede geste voor de VASTE supporters. FP nu 200,00, straks 225,00 en daarna ……253,13.
  Nieuwe seizoenkaarthouder FP 250,00 Gedeeld door 17 thuiswdstr. is 13,24 voor de vaste sc houder. en 14,71 voor de nieuwe sc houder per thuiswedstrijd. Mijn huidige plaats maar verlengen. Nu kan ik niet alle wedstrijden bezoeken, er moet ook nog af en toe gewerkt worden. Mijn kaart is te huur, Bijna in het midden van de FP en รฉรฉn na laatste rij. Laten we zeggen, voor 20,00 per wedstrijd dat ik niet kan……………………;)

 27. @Jahoor, typerend, ik hoef je ook niets uit te leggen, je vormt je eigen mening wel, helaas niet onderbouwd door enig besef of inzicht.

 28. Wat een wereldvreemd beleid, de kaarten waren al niet goedkoop en zeker niet voor iedereen te betalen…en nu dus weer duurder maken? Kan aan mij liggen, maar ik heb het stadion nog niet vaak uitverkocht gezien, sterker nog, de kaartjes worden weggegeven via de C1000 om toch maar volle vakken te hebben. Ik zou zeggen; bewijs je eerst maar eens een jaar in de Eredivisie!

 29. Volgens ben je zelf wat wereldvreemd willy. Het is zoals hierboven al meerdere malen gezegt een logisch gevolg van een eventuele promotie. C1000 heeft een sponsor contractje met FC Zwolle en koopt dus als het ware de kaarten op van de vakken 20 en 21, deze worden dus door Zwolle niet weggeven maar verkocht.
  Hoorde dat C1000 hetzelfde wil doen volgend jaar maar dan voor de Klaas Drost Tribune vakken 27 en of 28.

 30. als je egt een SUPPOORTER bent maakt de prijs niet uit, dan heb je alles er voor over om je eige club te zien voetballen, maar blijkbaar hebben jullie daar geen fastant van!?

  niet zo als jullie hier, als goed gaat hoor je zie niet je ziet ze wel
  als het slecht met zwolle gaat dan hoor je ze wel maar je ziet ze niet,
  WAT VOOR SUPPOORTER BEN JE DAN!!!!!!!!!!?????

  volgens mij GEEN SUPPOORTER mensen zo als jullie lopen de boel alleen maar een beetje te verstieren, dus hou je mond als te zeike hebt of zet er wat positiefs neer

  Als dit het niveau is van een egte supporter, dan ben ik blij dat ik een succes supporter ben. ๐Ÿ˜‰

 31. Ok El, "niet meer dan logisch. Jou een beetje kennende en straks gelukkig beter, is het wel in relatie tot:

  * kostenstijging van nagenoeg alles
  * (vergevorderde ideen mbt) bevriezen salarissen

  Natuurlijk verdienen profvoetballer teveel (toch?) voor te weinig inspanning….hoeveel uur halen ze in de week?
  Ze zijn vaak te lapzwanzerig om net zo lang te trainen op hun zwakke been tot ze 2-benig zijn….wat ook nog eens marktwaarde verhogend is…vind nl dat een profvoetballer, 2-benig zou moeten zijn.

  Zouden ze (grootgeworden door de maatschappij die brood en spelen wil) eens iets terug kunnen doen? Zoveel mogelijk met andere BVO's?

  Het gaat mij overigens niet om mijn eigen geldbuidel. Zoonlief heeft gister kaartjes gekocht voor Ajax-Groningen……kwam thuis en hoordde over 43 Euri……………………………gelukkig bleek het na wat zoeken ook voor de helft te kunnen. Maar de jongens moeten er wel heen. Zeer gunstig (behalve voor de geldbuidel) is die pot om 16:30……………………………dat kunnen jonge supporters uit de provincie niet hรฉรฉl vaak doen, zul je begrijpen.

  ……..

  Maar ik begrijp een prijsverhoging wel 9:54 gister: voetbalwereld = opportunistische wereld. En dat is wel eens gezellig hoor. Maar ze lijken me TE vaak vergeten waarDOOR ze groot zijn geworden (het publiek).

  Zou er op enig moment ook een prijsverlaging kunnen plaatsvinden?

 32. Dan nog heeft de voetbalsupporter nog enorm geluk. 6% BTW in tegenstelling tot zo'n beetje al het andere volksvermaak. Jullie mogen in de handjes knijpen dat voetbal kijken gezien wordt als belangrijker dan naar muziek luisteren (concerten/festivals: 19% BTW). Iets wat ik persoonlijk ongelooflijk belachelijk vind.

 33. Gewoon blijven vinden Jasper.

  Ik ben blij voor iedereen die regelmatig een sportwedstrijd bezoekt dat de BTW op sportwedstrijden niet is verhoogd en vindt het tegelijkertijd kwalijk dat er een BTW-verhoging op kunst is gekomen.

  Weet iemand of het inmiddels al duidelijk is of de tribunes FP en ME bij promotie verlaagd gaan worden?

 34. Bericht door Edwin, op 28 maart 2012 om 10:33

  als je egt een SUPPOORTER bent maakt de prijs niet uit, dan heb je alles er voor over om je eige club te zien voetballen, maar blijkbaar hebben jullie daar geen fastant van!?

  niet zo als jullie hier, als goed gaat hoor je zie niet je ziet ze wel
  als het slecht met zwolle gaat dan hoor je ze wel maar je ziet ze niet,
  WAT VOOR SUPPOORTER BEN JE DAN!!!!!!!!!!?????

  volgens mij GEEN SUPPOORTER mensen zo als jullie lopen de boel alleen maar een beetje te verstieren, dus hou je mond als te zeike hebt of zet er wat positiefs neer

  Als dit het niveau is van een egte supporter, dan ben ik blij dat ik een succes supporter ben.

  Je trekt me de woorden uut de mond Ed ๐Ÿ˜‰

 35. Pfff ik ben niet zo goed met ouwe koeien Edwin haha dat was zowat in de vorige eeuw Geen idee maar destijds zal ik het ook wel veel hebben gevonden…

  Ik zoek thuis wel ff naar een oude seizoenskaart van JCA. Volgens mij was dat tussen de ??170 en ??250

 36. Ik ben blij voor iedereen die regelmatig een sportwedstrijd bezoekt dat de BTW op sportwedstrijden niet is verhoogd en vindt het tegelijkertijd kwalijk dat er een BTW-verhoging op kunst is gekomen.

  Ook dit helemaal eens trouwens!

 37. Bericht door Edwin, op 28 maart 2012 om 13:45

  Pfff ik ben niet zo goed met ouwe koeien Edwin haha dat was zowat in de vorige eeuw Geen idee maar destijds zal ik het ook wel veel hebben gevonden…

  Ik zoek thuis wel ff naar een oude seizoenskaart van JCA. Volgens mij was dat tussen de ??170 en ??250

  Pieeeuuwww boel geld zeg!

 38. Zie http://www.nos.nl

  Acties politie tijdens voetbalduels
  ยป

  De politiebonden gaan dit weekend actievoeren tijdens de voetbalwedstrijden Go Ahead Eagles-FC Den Bosch en SC Cambuur-FC Zwolle.

  De twee wedstrijden worden gezien als risicowedstrijden. Tijdens de duels organiseren de bonden in de speelsteden speciale ledenbijeenkomsten, waardoor de politie niet op volle sterkte aanwezig zal zijn bij de stadions.

  "Het is aan de burgemeesters van de speelsteden of de voetbalwedstrijden kunnen doorgaan", zeggen de bonden.

  Speciale actievergaderingen
  De politiebonden sluiten meer speciale actievergaderingen niet uit. Die zouden ook tijdens andere evenementen kunnen plaatsvinden, zeggen de bonden. "Er wordt niet alleen naar het voetbal gekeken. Ook bij diverse andere evenementen waarbij grootschalige politie-inzet nodig is, kunnen we onze leden informeren over de rampzalige plannen van minister Opstelten."

  Politievakbonden ACP, NPB en VMHP voeren al weken actie voor een betere cao. In verschillende korpsen schreven agenten geen boetes uit voor lichte overtredingen. De bonden willen een loonsverhoging van drie procent, een goede overgangsregeling voor de pensioenen en afspraken over hun rechtspositie.

 39. Dat laten ze daar in het verre Leeuwarden vast niet doorgaan…. Jammer maar op zich niet heel ongungstig. Camboer zit op het moment in een positieve flow en zou deze weleens kwijt kunnen raken als ze even niet spelen.

 40. Bericht door FP, op 28 maart 2012 om 14:19
  Dat laten ze daar in het verre Leeuwarden vast niet doorgaan…. Jammer maar op zich niet heel ongungstig. Camboer zit op het moment in een positieve flow en zou deze weleens kwijt kunnen raken als ze even niet spelen.

  Hoezo, de gemeente heeft de zaakjes niet voor elkaar, dus reglementaire overwinning van 0-5 voor de FCZ!

 41. @dick, op 28 maart 2012 om 10:58

  Natuurlijk zijn er voetballers die meer krijgen dan ze verdienen, maar die spelen niet bij FC Zwolle.

  Ik vind het opvallend en tegelijkertijd beschamend dat op dit weblog zo'n ophef wordt gemaakt over de prijsverhoging van de seizoenkaarten. Waarom? Omdat ik mij nog goed herinner dat bij de laatste promotie de actie '1 miljoen voor de kampioen' er slechts
  ?? 60.000,- op tafel kwam. Voor een dubbeltje zit je in de Eredivisie niet op de eerste rang, maar direct weer in de Jupiler League.

  Daarnaast is het duidelijk dat niet zozeer de vaste seizoenkaarthouders hier steen en been klagen maar incidentele bezoekers, successupporters en mensen die niks hebben met FC Zwolle maar meer met concerten etc.

  Mooi dat de vaste seizoenkaarthouder niet wordt gelijkgeschakeld met nieuwe seizoenkaarthouders en dat de overzienbare prijsverhoging bijdraagt aan het uitgroeien van FC Zwolle tot een vaste bespeler van de Eredivisie.

 42. @ El. Tuurlijk is de kleine prijsverhoging….netjes. Brak echter een lans voor de jongen (niets tot weinig) verdienende supporter!

  Ook wordt ECHT alles duurder en, nogmaals, hebben ze het over bevriezing van sallarissen.

  Daarin meegenomen die beschamende vertoning in Spanje: je weet wat spelers, trainers etc daar verdienen (ja, ik hoop vanavond ook weer van Messi te genieten). En dat Spanje echt dit jaar waarschijnlijk nog hulp gaat vragen!…..durft er toch nog een minister te vragen om een ontlastende belastingmaatregel voor spelers.

  Wat ik bedoel? Voetbal is maar brood & spelen en wat zou het mooi zijn als de verdiensten van trainers en voetballers genormaliseerd zouden kunnen worden. Helaas, ik weet het, een dagdroompie.

Reageer