Vanaf woensdag a.s. werkzaamheden op Ittersumallee

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt vanaf woensdag 28 maart tot en met donderdag 5 april aan de weg op de Ittersumallee tussen de Anthony Fokkerstraat en de IJsselallee. Tijdens deze periode zijn er een aantal wegafsluitingen en gelden er omleidingsroutes. Ook kan er verkeershinder optreden voor weggebruikers.

De Ittersumallee is van woensdag 28 maart 19.00 uur tot en met donderdag 29 maart 6.00 uur afgesloten voor verkeer tussen de Anthony Fokkerstraat en de IJsselallee  Ook van donderdag 29 maart 22.00 uur tot en met vrijdag 30 maart 6.00 uur en van vrijdag 30 maart 19.00 uur tot en met maandag 2 april 6.00 uur is dit weggedeelte afgesloten. De afsluitingen vinden plaats in verband met asfalteringswerkzaamheden; de bovenste lagen worden verwijderd en er wordt een nieuwe toplaag aangebracht. De omleidingroute loopt via de Marsweg – Oldeneelallee. Verkeer komend vanaf de IJsselallee richting de Ittersumallee behoudt gedurende de genoemde periodes doorgang.

Van donderdag 29 maart 22.00 uur tot en met vrijdag 30 maart 6.00 uur geldt een extra afsluiting; in die periode is de kruising Ittersumallee / Anthony Fokkerstraat niet toegankelijk. De omleidingroute loopt via de Gerenweg – Marconistraat – Marsweg.

Verkeershinder

Vanaf maandag 2 april tot en met donderdag 5 april zijn de asfalteringswerkzaamheden afgerond. Weggebruikers moeten deze periode nog wel rekening houden met verkeershinder tussen 9.00 en 15.30 (buiten de spits) in verband met het aanbrengen van de wegmarkeringen.

Doorstroming

De werkzaamheden maken deel uit van het verbeteren van de doorstroom op de Zwolse buitenring. Op 7 maart is de opstelstrook voor rechtsafslaand verkeer vanaf de Ittersumallee richting de IJsselallee verlengd. Deze opstelstrook wordt nu geasfalteerd en de rest van de stroken krijgt een nieuwe toplaag. Daarnaast worden detectoren aangebracht die de verkeersaanvoer meten. Hierdoor kunnen de verkeerslichten reageren op het verkeersaanbod.

Goede bereikbaarheid

Zwolle maakt, samen met partners als de provincie en het Rijk, veel werk van een goede infrastructuur in en om de stad. Een goede bereikbaarheid komt de economische ontwikkeling van Zwolle en de regio ten goede.

Artikel delen:

Reageer