AFA waarschuwt voor Zwolse groep

De antifascistische actiegroep AFA waarschuwt voor de extreemrechtse Nieuwe Nationale Eenheid uit Zwolle. Deze groep Zwollenaren verzet zich tegen de multiculturele samenleving en voert onder meer actie tegen bevrijdingsdag, omdat in haar ogen de Duitsers de oorlog hadden moeten winnen.

De Nieuwe Nationale Eenheid gebruikt daarbij racistische symbolen en tekens die ook door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Ook lopen leden mee in extreemrechtse demonstraties zoals onlangs in Apeldoorn en Doetinchem. De AFA onderneemt nog geen actie tegen de Zwollenaren maar wil wel duidelijk maken dat de groep gevaarlijk is voor de samenleving.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 23
 1. de afa de linkse kneuzen van onze maatschapij die net zo erg zijn als de rechtse rakkers
  beiden moesten ze op transport zetten naar de gevangenis in scheveningen

 2. goh bestaan die lozers ook nog de afa hoe heette die gek ook al weer die voorop liep in de tijd met henkie ruitenberg.

 3. Ik moet ze allebei niet in Zwolle hebben…
  Op het moment dat je niet meer kiest voor het dialoog ben je iemand je mening aan het opleggen. Laat ze mekaar maar afmaken ergens buiten onze stad, mooi rustig…

 4. dat deze site nog een link maakt naar die mafkezen. Maar ja we leven in een vrij land

 5. AFA heeft helemaal geen afdeling in Zwolle, al bijna 10 jaar niet meer. Het lijkt me dan ook dat deze 'waarschuwing' van AFA landelijk is gekomen, of gewoon van iemand die zich onder de noemer 'AFA' schaart, maar daar helemaal niks mee te maken heeft….

  Verder moeten de mensen die zeggen dat AFA een geweldadige organisatie is zich eens beter informeren. AFA doet onderzoek, geeft informatie en orginiseert acties/demonstraties tegen extreem-rechtse groepen, organisaties en mensen. AFA stelt zich in inprincipe niet geweldadig op, maar zal zich wel verdedigen indien noodzakelijk.

 6. @ ron: zoals ik al zei, eerst jezelf goed informeren, dan pas dingen zeggen

 7. dat vind jij maar alles wat links is en radicaal is tuig net zo als de rechtse rakkeres en de moslims

 8. Pfff verdedigen? Jullie organiseren tegendemonstraties om je te verdedigen? Antifa wereldwijd is niet zo vreedzaam als jij misschien denkt dus….
  Blijf lekker uit zwolle. Als we last hebben van die kaalkoppen lossen we dat hier zelf wel op. Hier in Zwolle gaat het allemaal nog wel vredig tussen de verschillende culturen.
  We hebben geen zin in nog een groep die hier de stad komt verstieren.

 9. @jhon eerst de dialoog aangaan en dan zeggen dat we het zelf wel oplossen lekker tegenstrijdig.

 10. Informeer eerst eens hoe dit weblog aan de AFA-info is gekomen. Er is inderdaad al ruim 10 jaar geen AFA meer in Zwolle. Landelijk bestaat deze actiegroep nog wel en zij had een bericht geplaatst op de linkse nieuwssite http://www.indymedia.nl over het NNE-clubje. We maken ons druk om niks….en hier staan weer de standaard generaliseerde reacties helaas, gespeend van enige kennis van zaken. En Joop gaat zelfs terug naar de tijd van Ruitenberg…..1996!!! Waar hebben we het over. Het weblog had gewoon het AFA-bericht niet moeten plaatsen, want er zijn slapende honden wakker gemaakt, ook onder de lezers van dit weblog.

 11. laat de afa zich dan ook lekker stil houden hebben we ook geen gezeur rick!

 12. Ik vind dat je best mag wijzen op de aanwezigheid van rechts-extremisten in de stad

 13. Ik vind het aardig fascistisch als je iemand met een andere gedachtegang de mond wil snoeren.
  Links fascisme bestaat zeker wel!

 14. Hey sjoop, eerst van Vliet eren en dan Eibrink? Het is maar net hoe de wind staat bij jou h?©?

  Mensen die voor iets anders kiezen als het dialoog heb ik liever niet Zwolle jij wel dan?

  Maarja, Sjoop leg eens uit dan wat een linkse facist is dan? Of blijft het gewoon bij een beetje etteren, stumpert?

 15. Als voorbeeld het niet aan willen horen van wat andere mensen te zeggen hebben. Diegene met een andere gedachtengoed en mening.
  Zowel rechtsen als linksen hebben het recht niet om iemand met een andere mening de mond te snoeren, luister maar naar elkaar en kijk dan maar eens wat er uitkomt in plaats van elkaar de huid volschelden.

 16. @jhonno kijk dat bedoel ik nou als het je teveel wordt ga je wartaal uitslaan . als je ergens niet tegen kunt moet je gewoon niet meer reageren ;D
  ==========
  ON-topic graag !!
  Weblog Zwolle

Reacties zijn gesloten.