Landstede Basketbal kampioen van Nederland U-20

Landstede Basketbal U-20 is de nieuwe kampioen van Nederland. De Zwolse ploeg wint in een fantastische wedstrijd van Binnenland U-20 (50-66). De titel is na de bekerwinst de tweede hoofdprijs voor het talententeam van Landstede.

Coach Herman van den Belt had zijn jongens deze week een verzameling basketbalbeelden laten zien. Onder de fragmenten was het nummer Hero’s van David Bowie gemonteerd. Durven dromen was de boodschap. Inmiddels leeft Landstede de droom. Landstede kijkt tot het derde kwart continu tegen een achterstand aan. Binnenland heeft met Thijs Prijkel de meest waardevolle speler van het toernooi in de gelederen en hij is er in z’n eentje verantwoordelijk voor dat de Zwollenaren met een achterstand van negen punten de rust ingaan. Echt alles wat de 19-jarige guard op dat moment aanraakt veranderd in goud.

Door Fokko Ebbens

Meer foto’s bij ‘Lees verder’

Landstede raakt ondanks de achterstand niet in paniek. “Blijven vol houden, geloof in elkaar blijven houden,” geeft Van den Belt zijn jongens mee. “Als het goed gaat is het natuurlijk heel gemakkelijk om positief te blijven en elkaar te helpen, maar het gaat juist om de momenten dat het minder gaat. Kijken wie de juiste karaktereigenschappen hebben en hoe de samenwerking dan is.” Tegen Binnenland ziet Van den Belt zijn hele team opstaan.

Na rust is het wedstrijdbeeld totaal anders. Prijkel blijkt ook maar een mens van vlees en bloed te zijn en hij begint zowaar te missen. Daar tegenover staat een Landstede Basketbal dat volledig los gaat. Als een stelletje pitbulls die net ontdaan zijn van hun muilkorf bijten de mannen van Herman van den Belt zich vast in de ploeg uit Barendrecht. 

De defensie van Landstede geeft niets meer weg. Het vierde kwart is, met slechts vier punten tegen, hiervan het beste voorbeeld. Ook voorin slaat het enthousiasme van de ploeg over in een ongekend geloof in eigen kunnen. Van den Belt is trots op zijn spelers en roemt vooral het collectief. “Vanaf het begin hebben het geloof gehad om met een groep mensen, met elkaar een doel te bereiken.”

Nog meer foto’s zien? Klik hier.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer