Schaepman’s Lakfabrieken bijna verleden tijd

Zwolle – De sloop van de panden van Schaepman’s Lakfabrieken vordert snel. Het eens markante en bekende gebouw is bijna verleden tijd. Het Kraanbolwerk moet een hoogwaardige woonlocatie in de binnenstad van Zwolle worden. Voor het westelijk deel van het Noordereiland, dat bekend is onder de naam Kraanbolwerk, is een nieuw plan in de maak. Ontwikkelaar AM bv en gemeente hebben samen een concept stedenbouwkundig plan gemaakt voor het voormalige Schaepmanterrein.

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_01_.jpg

De locatie Kraanbolwerk aan de rand van de binnenstad van Zwolle wordt omgeven door een levendige stadshaven: Ruimte en uitzicht, de geur van schepen, de parlevinker en de scheepstagrijn en een stedelijke, robuuste sfeer van bebouwing en openbare ruimte. Deze unieke locatie leent zich bij uitstek voor de bouw van middeldure en dure koopappartementen en stadswoningen. Hoofddoelstelling voor de ontwikkeling is hier een hoogwaardig woonlocatie in de binnenstad te creëren. Doordat de locatie aan drie zijden door water wordt omgeven, biedt het fraaie uitzichten. De locatie is ook direct in het oog springend vanaf een aantal grote invalswegen. Het Kraanbolwerk verdient daarom uiterste zorgvuldigheid in het ontwerp en inpassing in de omgeving.

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_03_.jpg

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_07_.jpg

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_06_.jpg

kraanbolwerk.jpg

Uitgegaan wordt van een woningbouwprogramma van circa 150 woningen, waarvan 105 appartementen en 45 grondgebonden woningen.

Meer informatie over de woningen is te vinden op de speciale website van AM: www.woneninkraanbolwerk.nl.

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_09_.jpg

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_05_.jpg

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_02_.jpg

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_08_.jpg

27-03-2012__vordering_sloop_schaeman_lakfabriek_04_.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Dit IS de geschikte plek voor Zwolse graffiti kunstenaars. Wil er graag voor zorgen dat het mooi wordt en schoon blijft!
    COME on Gemeente Zwolle (Remember zo velen) BILLY HERMAN SLIM

  2. Jammer dat er een appartementencomplex gebouwd wordt. De ruimte die nu is ontstaan geeft een prachtig uitzicht op onze mooie historische binnenstad. Gemeente, waarom niet kiezen voor een stukje groen o.i.d. en waarom wel voor woonruimte die momenteel toch in overvloed op de markt is…?

  3. Natuurlijk MOET er een nieuwe hall of fame/gedoogzone komen..echter denk ik niet dat het op het Kraanbolwerk zal kunnen komen, heb het stedenbouwkundig plan van de ontwikkelaar doorgenomen enige tijd terug en hieruit blijkt dat hiervoor geen mogelijkheid zal zijn. En liever zie ik het bijv. aan de rand van het Weezenlandenpark verschijnen, enkele panelen die gewoon kunnen blijven staan ipv braakliggende terreinen die na een aantal maand weer opgedoekt worden.

    Verder gemengde gevoelens, het laatste stukje rauwe industrie uit de eens zo markante tijd verdwijnt, toch komt er iets moois voor in de plaats, en laten we hopen dat De Volharding blijft staan

Reageer