Drie gewonden bij aanrijding verkeersplein Zwolle Zuid

Zwolle – Op de afrit van de A28, bij het verkeersplein Zwolle Zuid, zijn woensdagmorgen rond 07.45 uur na een aanrijding tussen een personenbusje en een auto drie gewonden gevallen. Het busje knalde bij de verkeerslichten achterop een personenauto.

zz_4.jpg

De brandweer heeft het dak van de personenauto eraf geknipt zodat de persoon voorzichtig uit de auto kon worden gehaald. De bestuurders van de beide auto's werden naar het ziekenhuis vervoerd. Door het ongeval onstond vanuit Wezep richting Zwolle een grote file. Het team Verkeers Ongevallen Analyse van de politie IJsselland deed na incident nader onderzoek.

zz_1.jpg

zz_2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Laat de politie gelijk even onderzoek doen naar de baan voor het rechtsaf buigend verkeer. Er is één baan voor rechtsafbuigend verkeer die gewoon doorstroomt en één baan die voor het verkeerslicht uitkomt, maar ook bestemd is voor rechtsafslaand verkeer.
    Die laaste baan wordt echter uitsluitend gebruikt door verkeershufters die driekwart rond moeten, maar geen zin hebben om keurig achteraan in de file cq rij aan te sluiten. Ze gaan in de baan voor rechtsaf slaan staan en wurmen zich later tussen de rest. Hoogst irritant en mogelijk een oorzaak van dit ongeluk?

  2. @Jan12: Dat was absoluut niet de oorzaak van dit ongeval, de bestuurder van het bedrijfsbusje moest richting Hattem en moest dus slechts een kwart van de rotonde nemen.

  3. @Jan12: als je de foto's bekijkt zie je, dat jij het over een andere kant van de rotonde hebt. Dit is de kant vanaf Amersfoort; daar zijn twee banen voor rechtsaf en 2 voor andere richtingen.

    Ik ben het wel met je eens, dat er daar hufters zijn die bewust verkeerde banen gebruiken, omdat ze geen zin hebben om te wachten. Je ziet aan de rijstijl dan wel of het wel of niet bewust was. Maar op deze rotonde worden ook veel fouten gemaakt door onoplettendheid!

Reageer