Forumavond over perikelen bij FC Zwolle

Zwolle – Vrijdag 30 maart zullen vanaf 19.30 uur de deuren van het Jupiler Supporterscafé geopend zijn voor alle FC Zwolle supporters en belang hebbende. Er zal dan een forumavond plaatsvinden waarin de club zo veel mogelijk openheid van zaken gaat geven over de algemene zaken die er momenteel spelen rondom FC Zwolle. De avond zal voorgezeten worden door de Supportersclub.
Reden van deze forumavond komt voort uit de vele spanningen die er momenteel rondom de club zijn en zijn geweest. De ham vraag is "hoe gaan we om met elkaar en elkaars belangen." Voorzitter Adriaan Visser en Algemeen directeur Edward van Wonderen van de BVO FC Zwolle zullen uitleg en of verantwoording afleggen over genomen besluiten. Zoals bijvoorbeeld de breuk tussen Claus Boekweg en FC Zwolle. Maar ook het gedrag van de FC Zwolle supporters na een verloren wedstrijd. Er zal ruim de tijd genomen worden om in te gaan op allerhande vragen vanuit de supporters. Deze vragen dienen wel van algemene aard te zijn. Ook Diederik Meijntjes en Johan Zomerdijk (gastheer namens Supportersclub) zullen eventuele vragen kunnen beantwoorden indien nodig of wenselijk is. In tegenstelling tot eerdere toezeggingen zullen technische staf en spelers niet aanwezig zijn. De BVO heeft besloten dat het voor de komende periode waarin we nog 6 finales moeten spelen voor spelers en technische staf beter is zich alleen bezig te houden met het winnen van deze wedstrijden.

Alle andere activiteiten zijn dus gecanceld zo ook deze avond. In een volgende forumavond zal de technische staf wel vertegenwoordigt zijn. Dit houd dus in dat vragen mbt tot de opstelling of speelwijze od. geparkeerd moeten worden tot een volgende keer.

De Supportersclub vind het heel erg jammer dat ze niet aanwezig zullen zijn, wel zien we het belang van het winnen van de volgende finales in de strijd om de titel. De supporters hopen dat er veel supporters vrijdag aanwezig zullen zijn om over de club te praten.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Perikelen? zo veel mogelijk??? openheid van zaken gaat geven over de algemene zaken die er momenteel spelen rondom FC Zwolle.

  Nou ja, duidelijkheid is goed; openheid en duidelijkheid beter;
  Alle duidelijkheid en openheid het beste en logisch lijkt me.

  Hoop op een vruchtbare avond voor de supporters!

 2. Het is nog maar de vraag of SC Cambuur – FC Zwolle gespeeld wordt komend weekend. De politie gaat staken rond deze risicowedstrijd.

 3. Idd en net op het nieuws werd toegevoegd, dat het onzeker is of de 2 beoogde wedstrijden door kunnen gaan. Vind persoonlijk dat de politiebonden (die net als héél velen vinden dat ze eindelijk eens wat meer zouden moeten verdienen) RUIM voor Barca-Milan duidelijk moeten worden over het doorgaan van Cambuur-FCZ >:(

 4. Op zich goede actie.

  Naast het gesprek over het gedrag van supporters na een verloren wedstrijd zou ik graag het gedrag van de spelers tijdens en na een verloren wedstrijd toegelicht zien. Ook dat verdiende op zijn zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs……..

 5. Naast het gesprek over het gedrag van supporters na een verloren wedstrijd zou ik graag het gedrag van de spelers tijdens en na een verloren wedstrijd toegelicht zien. Ook dat verdiende op zijn zachtst gezegd niet de schoonheidsprijs……..

  Juist, de liefde moet wel van 2 kanten komen. Als er gewonnen was werden de spelers met vuurwerk en bengaalse fakkels onthaald maar als supporters verhaal komen halen na de zoveelste wanprestatie, dan is het niet wenselijk.

 6. De BVO heeft besloten dat het voor de komende periode waarin we nog 6 finales moeten spelen voor spelers en technische staf beter is zich alleen bezig te houden met het winnen van deze wedstrijden.
  Alle andere activiteiten zijn dus gecanceld zo ook deze avond. In een volgende forumavond zal de technische staf wel vertegenwoordigt zijn. Dit houd dus in dat vragen mbt tot de opstelling of speelwijze od. geparkeerd moeten worden tot een volgende keer.

  Art is een schijterd!

 7. Onder dergelijke voorwaarden is er eigenlijk geen sprake van een forumavond. Een supporter zit niet te wachten op:

  a) Een onbevredigende uitleg over de dolkstoot die Claus Boekweg na 13 jaar trouwe dienst in de rug kreeg van een MBO-docentje die nog niet één wedstrijd betaald voetbal heeft gespeeld.

  b) Moraalridders met een riedeltje over omgangsvormen, zie a.

  FC Zwolle moet eens volwassen en oprecht een programma neerzetten waar vanuit vertrouwen en samenwerking wordt gezocht naar het verstevigen van het cement binnen de club. De club vervalt weer in oud gedrag waarvan elke supporter en sponsor in 2009 dacht eindelijk verlost te zijn.

 8. @ElRey
  Het is natuurlijk complete kolder om het feit dat Art Langeler geen betaald voetbal heeft gespeeld als argument te gebruiken. Het blijft verder vermakelijk dat, nu er enkele kleine barstjes binnen de club zijn te ontdekken, je ineens onder je steen vandaan komt. Maandenlang hoorden we je niet en nu ben je er weer ineens. Een voetbalclub is niet gebaat bij supporters of sponsoren die onrust zoeken of elk middel aangrijpen om hun eigen belangrijkheid aan te tonen. Heb je dan helemaal ongelijk? Zeker niet. De kwestie Boekweg zit ook mij dwars en vraagt ook volgens mij om enige opheldering.
  Verder denk ik dat de club zeer goed bezig is met kweken van vertrouwen, daar zijn ook supporters voor nodig die niet bij het eerste beste akkefietje dat vertrouwen meteen opgeven.
  Het niet komen opdraven van staf en selectie lijkt mij met een goede reden onderbouwd te zijn. Ik heb liever dat ze zich richten op de titelstrijd dan op het "herstellen van het vetrouwen" op komende forumavond.

 9. Het blijft verder vermakelijk dat, nu er enkele kleine barstjes binnen de club zijn te ontdekken, je ineens onder je steen vandaan komt.

  Blijkbaar heb jij zelf ook onder een steen gelegen.
  Ik heb regelmatig een (positieve) reactie gezien van Elrey.

  Een voetbalclub is niet gebaat bij supporters of sponsoren die onrust zoeken of elk middel aangrijpen om hun eigen belangrijkheid aan te tonen.

  En ook niet van trainers en bestuurders

  Verder denk ik dat de club zeer goed bezig is met kweken van vertrouwen, daar zijn ook supporters voor nodig die niet bij het eerste beste akkefietje dat vertrouwen meteen opgeven.

  Het was geen steen maar een hunebed. Er zijn meerdere incidenten geweest en we geven het vertrouwen niet op, kritisch betekent nog niet dat we geen kampioen willen worden, graag zelfs.

  Het niet komen opdraven van staf en selectie lijkt mij met een goede reden onderbouwd te zijn.

  Dat zal wel, maar niet na het eerste bericht.

  Johan Z zegt:

  21/03/2012 om 19:16

  @ ALL, vandaag wat mensen gesproken en vooral ook FC Zwolle. Na een nieuw debacel zijn de discussies weer vol opgelaaid. Niet gek hoor maar het helpt de spelers niet.

  Komende week (vermoedelijk vrijdagavond) zal er een forumavond georganiseerd worden voor alle supporters in het Jupiler Supporterscafe. Ik heb harde toezeggingen van de club dat alle verantwoordelijke partijen binnen de BVO aanwezig zullen zijn. Dus zowel Directie, Bestuur, Technische staf als Spelers. Dit ongeacht het resultaat van vrijdag.

  Indien wenselijk zullen we dat de komende weken herhalen, zolang de competitie duurt.

  Het lijkt mij goed en zinvol om de discussie te voeren met de mensen om wie het gaat, vergeet daarbij ook niet de rol van ons zelf als supporter.

  Het enige wat de club daar op dit moment voor terug vraagt is rust en bewegingsruimte voor de spelers, ook hun zelf vertrouwen is niet even groot op dit moment. Terecht of onterecht het helpt niet als op dit moment ze steeds het gevoel hebben dat ze worden aangevallen na een slecht resultaat. (niet fysiek maar mondeling) concreet, als we vrijdag wel verliezen hoeven we niet direct na de wedstrijd of op de training langs te komen voor een goed gesprek, daar is volgende week de mogelijkheid voor.
  Dus kom niet naar de spelers/staf toe, Die komen wel naar ons toe, zoals het hoort.!

  Hopelijk wil iedereen zich hier sterk voor maken, we hebben nog 6 punten en die mogen we niet weg geven. We moeten kampioen worden. Alles moet daar voor wijken.

  Hopelijk komen er volgende week veel mensen om live een nette discussie aan te gaan.

  Harde toezeggingen.

  Staat trouwens nog een goed stuk op fczwolle.org

  Zwollenaar_31 zegt:
  29/03/2012 om 11:29
  Supporters die het beste voor de club willen, zijn kritisch en realistisch in goede en slechte tijden.

  Als we over een aantal weken kampioen worden, dan betekent dat niet ineens dat Langeler een goede coach is. Dat hij goed is omgegaan met de druk, met de pers, met de supporters en -last but not least- Claus Boekweg. of dat hij goede keuzes heeft gemaakt in moeilijke tijden.

  Ik lees dat mensen benieuwd zijn naar het verhaal van Claus. Ik kan jullie melden dat Claus staat te springen om zijn kant van het verhaal te doen, maar dat zou zijn zakelijke afscheid van FC Zwolle alleen maar frustreren. Dat is precies de reden waarom het zo??n gehaaid en smerig spelletje is.

  Door zijn goede vriend Gert-Peter de Gunst bij de selectie te halen en Claus al zijn belangrijke taken te ontnemen, wist men dondersgoed dat Claus hier niet mee akkoord zou gaan. Deze man heeft zo vreselijk veel betekent voor FC Zwolle en wordt als een lulletje opzij geschoven onder het mom van een frisse wind. Het logische gevolg is dat er nu een arbeidsconflict ligt. Dat men er niet uitkomt en dat Claus gedwongen is om de kaken op elkaar te houden. Bijzonder slim gespeeld van Art en consorten. Hij kan het dus wel, onze Art, slimme tactische keuzes maken.

  Jaap Stam was het er ook niet mee eens hoe er met Claus werd omgegaan. Ik kan jullie uit betrouwbare bron melden dat ook Jaap niet goed klikt met Art. De open en communicatieve Art is al tijden niet meer zo. Binnen FC Zwolle zijn er meerdere mensen die zijn pedante, belerende en gesloten houding zat zijn. Art loopt als een allesweter rond alsof hij het spelletje heeft uitgevonden. Boekweg en Stam, echte clubmensen, worden structureel als lulletjes weggezet.

  Denk maar na. Hoe vaak noemt Art tijdens zijn perspraatjes of interviews de rol van Jaap Stam? Vrijwel nooit, het draait alleen maar om koning Art. En wat is er dan makkelijker om Boekweg buitenspel te zetten en je vriend GP de G naar voren te schuiven. Een vriend die je als een hondje achterna loopt en niet zo kritisch is als een simpele verdediger met bijna 600 wedstrijden betaald voetbal.

  Het zal mij niks verbazen als Jaap straks zelfs zijn conclusies trekt en breekt met FC Zwolle. Vind je het gek, als FC Zwolle werkelijk enthousiast is, dan had je Stam allang vastgelegd. Een man met een dergelijke staat van dienst en een dergelijke uitstraling, die moet je in een vroegtijdig stadium een contract aanbieden. Om de goede vrede te bewaren te bewaren komt dit niet naar buiten, maar ook Stam wordt gezien als iemand van het kamp Boekweg. Dan ben je dus een tegenstander.

  FC Zwolle is bezig om FC Landstede te worden. Een club van docenten die het spel denken uitgevonden te hebben. Die vanuit het hautaine gedrag een club benaderen, als leraar, als wetenschap enzovoorts.

  Mooi voorbeeld is de afgeblazen forumavond. Dat spelers en technische staf zich niet beschikbaar stellen is een beslissing van de trainer. Die vindt al die kritiek maar onzin, ze staan toch bovenaan?

  Het enige draagvlak dat Art nog heeft zijn de negen punten voorsprong en de steun vanuit Landstede.

  Ik hoop dat FC Zwolle snel terug is op aarde en verlost zal zijn van deze zelfingenomen kwal.

  De hele discussie staat hier;

  http://www.fczwolle.org/2012/03/28/uitnodiging-forumavond-a-s-vrijdag/

 10. @Ferdi op 29 maart 2012 om 11:51

  Centraal op de forumavond staat de vraag hoe we met elkaar en elkaars belangen binnen FC Zwolle omgaan.

  Hoe er met elkaar binnen FC Zwolle wordt omgegaan is mij wel duidelijk na de eliminatie van Claus Boekweg, het naderende afscheid van Jaap Stam en de verminderde communicatie met de supporters en sponsoren die betaald voetbal in Zwolle mogelijk maken in tijden van tegenslag.

  Welke belangen binnen FC Zwolle spelen is mij ook wel duidelijk. Op grond van de contractuele voorwaarden bij de gemeentelijke garantstelling heeft Landstede een rol gekregen in de jeugdopleiding van FC Zwolle. Langzamerhand breidt de invloed van Landstede zich steeds verder uit: inmiddels bestaat de technische staf al uit twee Landstede docenten.

  Ik ben supporter van FC Zwolle, niet van een MBO-opleiding die steeds verder van zijn core-business afdwaalt en die als enig oogmerk heeft om de financiële stromen rondom de club in zijn eigen portemonnee te laten vloeien.

  Andere BVO??s worden overgenomen door rijke Arabieren en Oost-Europeanen, FC Zwolle wordt overgenomen door een MBO-opleiding.

  Iedereen wil dat FC Zwolle kampioen wordt, maar niet iedereen ziet of wil zien dat we zo langzamerhand meer supporter en sponsor van een MBO-opleiding worden dan van een betaald voetbalclub met een historie van meer dan 100 jaar.

Reageer