Klachten over DDDD stempel in Dieze

Zwolle – De afgelopen week kwam je ze in Dieze overal tegen, DDDD, het logo van De Dieze DonderDag. Een buurtcafé avond door en voor bewoners van Dieze in samen werking met studenten van ArtEZ (afdeling theater). Leuke nieuwe traditie; gratis toegang, koffie, optredens, liedjes, acts, verhalen- vertellers, zangers en muzikanten.Gespeeld en gezongen door bewoners en studenten zelf.

dddds_in_dieze.jpg

De eerste DDDD avonden waren een succes en dus besloot de organisatie in de vooravond van de volgende DDDD om het logo (met toestemming van de gemeente) overal in de wijk op straat te zetten. Al snel kwamen er geluiden terug uit de wijk; waarom staat er heel groot DOOD op straat?! Een hilarisch misverstand voor een initiatief dat juist bedoeld is om meer leven in de wijk te brengen. De organisatie kon er gelukkig om lachen en bezint zich op een duidelijker lettertype, maar wil bij deze benadrukken dat Dieze alles behalve dood is en roept bewoners op om vooral donderdag naar de DDDD avond te komen en zelf te zien hoe springlevend de wijk in werkelijkheid is.

Donderdag 29 mrt in Theater Young Ones, (voormalige kerk Bisschop Willebrandlaan) Aanvang 19:30, toegang gratis!

Zelf meedoen aan een DDDD avond kan natuurlijk ook, wie zich op wil geven of wil informeren kan een mail sturen naar diezedraaitdoor@hotmail.com of bellen met 06-44110533. Ook nieuws en tips over Dieze worden door de organisatie zeer op prijs gesteld! Iedereen is welkom, leeftijd onbelangrijk.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ohw ik dacht dat het door heel Zwolle was. Maar blijkbaar wandel ik veel door Dieze 🙂 Ik ergerde me al aan de graffiti op de grond. Vreemd beleid heeft de gemeente Zwolle??? Het ziet er namelijk echt niet uit.

 2. Donders mooi initiatief! Originele reclame! Regent vast wel weer weg toch? Ander lettertype zou ik wel adviseren! Ik kom kijken donderdag!

 3. Jammer dat dit op de 'ouderwetse manier' is gegaan. Je ziet al een tijdje de omgekeerde graffiti. Nog steeds wordt hetzelfde framepje gebruikt, al zorg je er dan voor dat je met een hogedrukspuit juist alle aanslag wegspuit. Een aantal weken zal het logo zichtbaar zijn, terwijl er geen troep op de straat zit. Google maar eens op omgekeerde graffiti voor wat voorbeelden.

 4. Een hilarisch misverstand ???

  Wie zegt dat? Ik erg me dood aan die troep op de tegels voor mijn huis, vind er niks hilarisch aan om eerlijk te zijn.

 5. Lijkt me wat overtrokken reactie om je dood te ergeren aan een logo op de stoep.. Wellicht zit je dan gewoon wat te vaak naar buiten te kijken van achter de Geraniums.

 6. Voor mij staat graffiti voor verloedering van de straat/buurt/wijk. Of het nu op de muur zit of op de straat…. I.m.o. maakt het de buurt er smeriger op en ziet het er onverzorgd uit. Bovendien trekt graffiti ook andere grafittiespuiters en troep aan. Bah! >:(

 7. @Zwollywoodster

  Nou heb ik vorige week wel nieuwe plantjes gekocht, maar op mijn 26ste achter de geraniums zitten was nu ook weer niet de planning 😉

  Vind het gewoon lelijk, 1 of 2 leuke posters of iets duidelijk prima, maar om de 4 tegels een graffiti logo op de straat, waarbij totaal niet duidelijk is wat ze nu er mee willen promoten, dat gaat mij wat ver. Kom op de weg naar de supermarkt al iets van 30 van die dingen tegen, dat is gewoon overkill/straatvervuiling

Reageer